U sklopu proslave dvadeset godina serijala Kingdom Hearts razvojni studio i izdavač Square Enix tijekom vikenda nas je iznenadio najavom igre Kingdom Hearts IV, punokrvnog novog nastavka planetarno popularnog RPG-a koji spaja univerzume Square Enixa i Disneyja.

O igri je zasad poznato jako malo detalja jer je tek u ranoj fazi razvoja, pa tako nema datuma izlaska niti liste platformi na koje igra dolazi. No ono što smo saznali je nekoliko početnih informacija o priči, pri čemu i sami najavni trailer pokazuje da će Kingdom Hearts IV, čini se, izgledati spektakularno i imati puno napredniji i moderniji next-gen vizualni stil, ali i novi izgled protagonista Sore.

Radnja četvrtog punokrvnog nastavka ovog dugogodišnjeg RPG serijala bit će početak nove epske priče pod nazivom “Lost Master Arc”, a igra će nas odvesti u novi univerzum zvan Quadratum. Bit će to golemi i prostrani grad koji je prezentiran kao stvarni svijet ljudi pun prolaznika, visokih zgrada, betonskih ulica i automobila – ujedno i svijet koji će biti drugačiji od bilo čega što smo prethodno vidjeli u serijalu Kingdom Hearts.

Fanovi će biti uzbuđeni vidjeti povratak Sorinih dobro poznatih kompanjona Donalda i Goofyja“, ističe Square Enix u popratnoj objavi u sklopu najave igre Kingdom Hearts IV, dodajući da nas u nastavku očekuje i Strelitzia, tajanstvena djevojka iz prethodnih nastavaka koju će Sora ovdje susresti u novom ruhu i u novom okruženju grada Quadratum. Premijerni trailer pokazuje i izrežirani gameplay spektakularne boss borbe s novom prijetnjom – golemim čudovištem koje prijeti uništenju grada.

Osim najave novog punokrvnog nastavka Square Enix je u istom videu najavio i još jednu igru u univerzumu Kingdom Heartsa, a to je mobilna igra Kingdom Hearts Missing-Link za platforme iOS i Android. Bit će to zasebna nova priča koja će igrače povesti na put iz univerzuma Scala ad Caelum do stvarnog svijeta i putem ih suočiti s uzbudljivim bitkama protiv neprijatelja Heartless.

Točan datum izlaska mobilne igre Kingdom Hearts Missing-Link također nije objavljen, ali otkriveno je da nas tijekom ove godine očekuje zatvoreno beta testiranje igre. Posljednja novost je i najava posljednjeg poglavlja Kingdom Hearts: Dark Road za postojeću mobilnu igru Kingdom Hearts Union χ Dark Road koje izlazi u kolovozu 2022. godine i to kao besplatna nadogradnja. Trailere za sve tri najave možete pogledati u sklopu jednog cjelovitog sedmominutnog videa podijeljenog iznad u ovoj vijesti.