Češki studio Warhorse Games je izdao hardcore mod za svoju, već poprilično hardcore, igru Kingdom Come: Deliverance. Mod je besplatan za skinuti od danas.

Fokus moda je na uklanjanju više-manje svih gameplay elemenata koji su igračima olakšavali igru. Tako je s ovim modom, po riječima developera, Kingdom Come: Deliverance sličniji survival igrama nego RPG-ovima. Mod uklanja indikatore za zdravlje i staminu, gubi se mogućnost auto-savea te se dodaje još realizma borbi i navigaciji po svijetu. Tako će se igrači morati navigirati svijetom prateći sunce i proučavajući mape.

Osim toga, igrači će biti obavezni odabrati dva nova perka, među kojima su Brittle Bones, što bi značilo, pretpostavljamo, lomljive kosti, Nightmares, što nismo sigurni koje posljedice po igrača ima te Claustrophobia, odnosno strah od uskih prostora. Obaveznim odabirom neka od dva ova perka igrač će ih nositi kroz cijelu igru, a završavanje igre sa sva tri nova negativna perka će otvoriti nove achievemente.

Za buduće updateove, Warhorse Games sprema tournament mode i modiranje igre, a također spremaju i prvi od četiri najavljena story DLC-a. From The Ashes će biti dostupan u srpnju, dok će ostala tri DLC-a – The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon, Band of Bastards i A Woman’s Lot biti objavljena naknadno. A Woman’s Lot će biti besplatan za ljude koji su sudjelovali u crowdfunding kampanji.

Kingdom Come: Deliverance je dostupan na PC-u, PS4, i Xbox One.