Sjećate li se kasne jeseni 2017. godine i kontroverze koja je izbila prije službenog puštanja igre Star Wars Battlefront II u prodaju, a o kojoj smo već pisali? Naime, svega par dana prije službenog datuma izlaska, korisnik Reddita pod imenom MBMMaverick napisao je objavu u kojoj je iskazao nezadovoljstvo saznanjem da ćemo do heroja dolaziti putem loot boxova ili ulaganjem nekakvih 40-ak sati našeg vremena u samu igru. Naravno, fanovi time nisu bili oduševljeni, a onda je u raspravu uskočio i dan danas nepoznati community manager za EA, koji je dao svoj odgovor.

U par rečenica, objasnio je da je namjera bila ispuniti igrače osjećajem ponosa i postignuća otključavanjem novih heroja. EA je, navodno, dovoljno vremena utrošio na istraživanje realne cijene tih likova putem otvorenog beta testiranja, pa su zaključili da je najbolje ponuditi kupovinu heroja po punoj većoj cijeni, ako već igrači ne žele trošiti svoje vrijeme na napredovanje u igri. Dakle, u prijevodu, istražili su koliko bi novca igrač trebao uložiti da bi se ispunio osjećajem ponosa i postignuća.

Ovim komentarom, EA je na sebe navukao bijes igrača koji su počeli masovno downvoteati (negativno ocjenjivati op.a.) taj komentar, a do današnjeg dana komentar je zaprimio 667.822 negativnih bodova. Međutim, na kraju se ispostavilo da je takva reakcija igrača bila korisna, jer je EA nedugo nakon toga ipak smanjio količinu creditsa, potrebnih za otključavanje likova. Osim toga, loot boxovi su 2018. godine izbačeni iz igre.

Razlog zbog kojeg pišemo ovaj tekst je otkriće korisnice Reddita koja se predstavlja pod imenom -amsha-. Ona je pregledom najnovijeg izdanja Guinnessove knjige rekorda otkrila da je komentar nepoznatog community managera ušao u u listu rekorda kao komentar s najviše negativnih ocjena na Redditu. Ako malo bolje pogledate, drugi komentar s najviše negativnih ocjena je namjerno tako ocijenjen jer je autor tražio da se izjednači broj negativnih ocjena na komentaru s brojem pozitivnih ocjena na samoj objavi. Taj drugi komentar ima “samo” 88.906 negativnih bodova, ali ga, zbog gore spomenutog razloga, ne možemo uzeti kao relevantnog za ovo “natjecanje”, pa je stoga razlika između prvog i trećeg komentara još i veća, s obzirom da treći komentar ima tek 59.778 negativnih bodova.

Sve u svemu, čestitke za EA, ovo ste stvarno zaslužili.