Square Enix i Avalanche Studios potvrdili su da će njihov Just Cause 3 uskoro dobiti prvo veliko proširenje. Ekspanzija naziva Sky Fortress bit će objavljena u ožujku, a moći ćemo je kupiti po cijeni od 9,99 eura na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One. Ekspanzija će osim individualno biti dostupna u sklopu Air, Land & Sea Expansion Passa koji stoji 24,99 eura.

Prema obećanju razvojnog tima ekspanzija donosi tri do četiri sata dodatnog sadržaja, te potpuno novu i maksimalno naoružanu verziju wingsuita nazvanu Bavarium Wingsuit. Ova će verzija igračima omogućiti da lete samostalno, te da za vrijeme leta raketiraju i strojnicom rešetaju sve što im stane na put.

Just Cause 3 - Sky Fortress

Somewhere… over the rainbow

Osim novog wingsuita DLC će predstaviti novu Bavarium Splitter jurišnu pušku te Eviction drona koji će igračima pomoći da odbiju neumorne neprijatelje. Vrijedi spomenuti da korištenje novih gadgeta neće biti ograničeno na misije iz DLC-ova već će ih igrači moći koristiti kad god požele.

„Air, Land & Sea Expansion Pass donosi nevjerojatnu količinu akcije. Mnogo smo vremena proveli kako bismo osigurali balans svih novih alata i omogućili njihovo korištenje u osnovnim misijama.“ – rekao je Avalancheov Tobias Andersson – „Ricov novi Bavarium wingsuit iz korijena će promijeniti srž gameplaya i jedva čekamo vidjeti kakve će ludosti igrači s njime izvesti.“

Just Cause 3 će do ljeta ove godine dobiti još dvije ekspanzije. Prva će stići pod nazivom Land Mech Assault i donijet će oklopljene mechove. Druga će nositi naziv Bavarium Sea Heist, no o njoj zasad ne znamo ništa detaljnije.