Jedan od trenutno najpopularnijih filmskih heroja John Wick svoju je videoigru John Wick Hex dobio na jesen prošle godine. Tada je izašla ekskluzivno za PC putem dućana Epic Games Store, uz obećanje da kasnije stiže i na konzole, a danas napokon saznajemo da igra 5. svibnja dolazi i na PlayStation 4.

Ukoliko još nekim slučajem niste čuli za John Wick Hex razvojnog studija Bithell Games, radi se o strateškoj akcijskoj igri iz izometrijske perspektive s izrazito specifičnim i gotovo stripovskim vizualnim stilom. Konceptualno je zaista čudno što igra napravljena po akcijskom filmu John Wick postoji kao taktička igra s jakim naglaskom na menadžment resursa, a ne čista pucačina, no stvar iz nekog razloga funkcionira savršeno.

Što se same radnje tiče, priča igre odvija se prije sva tri nastavka filma te služi kao svojevrsni prequel, a okuplja i nekoliko poznatih glumaca, pa su tu Ian McShane (koji i u filmskoj trilogiji John Wick tumači Winstona) i Lance Reddick (koji u sva tri filma glumi portira Charona), no glavnu ulogu Johna Wicka u igri ipak ne tumači Keanu Reeves, već izrazito poznati glasovni glumac Troy Baker, koji je glas posudio vašim brojnim najdražim protagonistima (Joel iz The Last of Us, Booker iz BioShock Infinite, Talion iz Middle-earth: Shadow of Mordor/Shadow of War itd.).

U svakom slučaju, John Wick Hex na PlayStation 4 dolazi 5. svibnja, a pitamo se kada će i hoće li biti najavljena i za Xbox One i Nintendo Switch. U nastavku pogledajte i najavni trailer objavljen povodom skorog dolaska igre na PlayStation te pročitajte više u novom postu na službenom PlayStation blogu.