Zahvaljujući intervjuu gaming portala IGN i Neila Druckmanna, potpredsjednika razvojnog studija Naughty Dog i Creative Directora na igri The Last of Us Part II, imamo nove informacije o svima dragom Joelu i njegovoj ulozi u nadolazećem nastavku.

Iako u trailerima nije dobio puno minutaže te se The Last of Us Part II većinom oslanja na Ellie, čini se da je Joelov lik ponovno vrlo bitan.

“Njihova je veza napeta. Ponešto zbog toga što će tinejdžeri uvijek biti tinejdžeri, a ponešto zbog njihove povijesti, zbog čega ih niste pretjerano viđali zajedno. The Last of Us se oslanja na ovaj duo, njihovu dinamiku i o tome kako su zajedno, kako su tu jedno za drugoga. Reći ću da Joel ima važnu ulogu u ovoj igri, rekao je Neil Druckmann.

Osim Joela, u ovom nastavku upoznajemo lik Dine, Elliene najbolje prijateljice, koja joj s vremenom postaje i nešto više. I dok su mnogi, nakon trailera u kojem je objavljen službeni datum izlaska, pomislili kako je Elliena i Dinina veza naglo prekinuta zbog nekog groznog događaja, Druckmann nije želio otkriti sve detalje. No, otkrio je kako Ellie kreće u osvetu zbog određenog događaja, ne nužno povezanog s njenom prijateljicom i partnericom, ali i da Dina igra veliku ulogu u samoj igri.

Podsjećamo, The Last of Us Part II stiže na PlayStation 4 konzolu 21. veljače 2020. godine, a ako do sada niste vidjeli video prikaz demo verzije igre, uz komentare članova razvojnog tima, možete ga pogledati ispod teksta!