Akcijska avantura Genshin Impact japanskog razvojnog studija MiHoYo službeno je za PC, Android i iOS najavljena u lipnju ove godine, a danas stiže vijest da će izaći i na PlayStation 4.

Radi se o predivnoj igri izrazito oslonjenoj na anime stil s velikim otvorenim svijetom, koja svojim šarenim vizualnim stilom izrazito podsjeća na The Legend of Zelda: Breath of the Wild, što možete primijetiti odmah čim pokrenete trailer ili pogledate bilo koji screenshot za Genshin Impact. U nastavku donosimo trailer s kojim je igra prvotno službeno najavljena na zapadu u lipnju ove godine.

Prema službenom opisu igre, bit će to fantasy priča koja se odvija daleko u prošlosti u kojoj su drevni elementalni bogovi ljudskoj rasi podarili civilizaciju, no korupcija i pohlepa ubrzo su uništili svijet. Stoga su bogovi odabrali nekoliko vrijednih podanika koji će sjediti uz njih i održavati balans svijeta.

Osim očiglednog predivnog anime vizualnog stila, igra se diči i činjenicom da ćemo moći igrati samostalno ili kooperativno učetvero i istraživati ogromni svijet igre i njegove predivne okoline, kojih će biti hrpetine, svaka drukčija od prethodne. Očekuje nas preko 30 igrivih likova, puno prostornih zagonetki i istraživanja, ali i borbe, koja je također ključan dio igre. Tako ćemo, osim raznolikog melee i ranged oružja na raspolaganju imati i jednu od sedam dostupnih elementalnih moći, kao što su Pyro (vatra), Hydro (voda), Electro (struja), Anemo (zrak), Dendro (zemlja) itd.

Izlazak igre Genshin Impact planiran je za proljeće 2020. godine te, dakle, dolazi na PC, PlayStation 4, Android i iOS, a u nastavku pogledajte još jedan, ovoga puta friški trailer, objavljen povodom najave dolaska igre na PS4. Također, predlažemo da bacite oko i na novu vijest sa službenoga PlayStation bloga, jer osim dodatnih detalja o igri sadrži i preko nekoliko screenshotova koje jednostavno morate vidjeti. Da, bit će ovo jedna od vizualno najljepših igara ikad napravljenih, ako nas pitate, a ne želimo pretrpati ovu vijest screenshotovima. 🙂