Unto the End, prvi puta najavljen još na sajmu E3 2017, bit će 2D hack & slash PC esktravaganza koja se može opisati kao neslužbeni nastavak Another Worlda. Podsjetimo vas; Another World je prastara igra sa Amige koja je bila izvedena u tada revolucionarnoj vektorskoj grafici. Atmosfera je stoga zagarantirana. Ova akcijska koljačina, čiji je datum izlaska još nepoznat, sadržavat će hrpu posve različitih lokacija. Šume, jezera, špilje, smrznute pustare i pustinje.

Borilački sustav iz Unto The Enda je prilično jedinstven. Umjesto da napredujući skupljate razne comboe i specijalne poteze, sve vam je dostupno odmah na početku. To ne znači da će igra biti lagana. Sve je te poteze važno uvježbati,  a oni su stvarno raznovrsni. S vašim hladnim oružjem ćete scjeckati udove, parirati, blokirati, koristiti high i low kickove, zaletavati se i tako doista u nedogled. Sve to možete vidjeti na djelu u prošlomjesečnom službenom traileru:

Kako to ide u modernim naslovima, nije zaboravljeno ni craftanje oružja. Skupljajući resurse popravljat ćete svoj koljački hardver i stvarati čarobne mačeve, sjekire, čekiće… Možda će netko čak i prigovoriti što ova igra nije klasična 3D avantura iz trećeg lica, no smatramo kako je ovako ipak bolje; Unto The End je zbog svog retro 2D stila vrlo artističan i prepun atmosfere koja se može rezati nožem.

Još nešto, ne morate svaki sukob rješavati nasiljem. Ako, primjerice, naletite na nekog potencijalnog neprijatelja s mačem u koricama, on će vam postati – prijatelj. Doista neobičan i rijetko viđen gameplay element. Valja izbrusiti 2D skillove i pripremiti se za jedinstveni i vrlo neobičan hack & slash, koji je u izradi za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch iako, ponavljamo, još uvijek nema ni približni datum izlaska. Više o igri možete pratiti putem njezine službene stranice – na ovome linku.