Prije sada već tri godine, direktor Irrational Gamesa Ken Levine najavio je kako se njegov poznati studio gasi. Vijest je odjeknula u cijelom gaming svijetu, s obzirom da je Irrational Games imao jako velik utjecaj. System Shock 2 i BioShock samo su neki od velikih naslova kojima su nas oduševljavali tijekom godina.

Naravno, da ne bude zabune, studio se nije ugasio potpuno. Naime, Levineov plan je bio oformiti manji „poduzetniji“ tim od petnaestak ljudi koji će ostati zajedno s njime i raditi na puno manjim igrama, te se odmaknuti od visokobudžetnih blockbustera koje su dosada radili.

Do ovog trenutka nismo imali nikakve detaljnije informacije o daljnjem razvoju Levineovog plana. Stoga je jučer na službenom Twitter kanalu studija napokon postavljena velika novost: „Studio prije poznat kao Irrational Games sada se zove Ghost Story“.

Također je pokrenuta i nova web stranica, koja nudi malo više informacija. “Ghost Story je osnovalo 12 bivših zaposlenika Irrational Gamesa a naša misija je jednostavna: stvarati imerzivne igre vođene pričom za ljude koji vole da igre od njih nešto traže” – stoji u vijesti dobrodošlice. “Iako vjerujemo da će naše nove igre najviše privlačiti fanove BioShocka, naš novi fokus bit će na stvaranju iskustava u kojima je gameplay jednako izazovan kao i priča”.

Zasad nema konkretnijih novosti o kakvim igrama je riječ i na čemu Ghost Story Games trenutačno radi, ali očekujemo da će uskoro biti više informacija.