Kao što Reboot infoGamer svake godine raste, tako raste i naša indie zona. Ove godine najveća je do sada! Cijeli paviljon 8a okupirali su mali i veliki indie studiji koji su sa sobom donijeli novoizašle igre i one koje su još u razvoju, sve kako biste ih vi isprobali, s njima podijelili svoje dojmove i pomogli im da poboljšaju svoj rad. Često ih prezentiramo na glavnom stageu – na primjer, jučer smo razgovarali sa simpatičnim Norvežanima The Sockpuppet i njihovoj igri The Flight of the Penguin. Ako propustite koju prezentaciju, ne brinite, oni su tamo svaki dan!

S obzirom na veličinu indie zone, odlučili smo vam predstaviti nekoliko studija i igara koje su nama najviše zapele za oko, da vam pokažemo otprilike što očekivati.

Reboot_02dan_30

Binx Interactive mali je i mladi zagrebački studio. Nije im još ni godina dana, a već imaju velike planove i ambicije. Trenutno rade na tri igre – Dotnnection, Follow the Leader i Point the Way, Josh! Sve ih možete isprobati na njihovom štandu u paviljonu 8a uređenom u šarmantnom “domaćem” stilu, kompletno s bakinim tabletićima i uokvirenim slikama. Razgovarali smo s game developerom Adamom Mehtićem i isprobali Dotnnection, igru u kojoj vam je cilj spojiti točke i izbjeći sudare. Zvuči jednostavno, ali uvjerili smo se da može izazvati sate (pomalo frustrirajuće) zabave. Igra podložna rage quitanju! Simpatični platformer Follow the Leader izgleda jako obećavajuće, a zabavio nas je i Point the Way, Josh! u kojoj smo crtali putanju/kurs kako bismo svemirsku raketu sretno doveli do cilja.

lightanddark

Light and Dark proizvod je, vjerovali ili ne, prošlogodišnjeg Reboot infoGamera. Ili točnije, Machina game jama organiziranog na prošlogodišnjem Reboot infoGameru, gdje su pokupili nagradu za najbolji gameplay. Studio zaslužan za igru još nema ime jer na njoj rade tek tri mjeseca, ali Vladimir Bogdanić ispričao nam je da su u to vrijeme napravili prototip od tri levela, koje možete isprobati na Reboot infoGameru. Igrate kao djevojčica koja mora proći ukletom kućom svog djeda i shvatiti što se s njime dogodilo. Počinjete na tavanu i spuštate se kućom. Osnovna ideja bila im je napraviti roguelike jer su obožavatelji Spelunkyja. Jedino oružje protiv mraka i čudovišta koja se skrivaju u njemu vam je petrolejka, ali morate paziti na razinu ulja u njoj i na razinu vašeg razuma, jer obje brzo padaju. Light and Dark izgleda Burtonovski, psihodeličnu glazbu radi PsiloCybian, a igra se kao zanimljivi platformer koji dobro balansira između jeze i slatke, simpatične estetike, zahvaljujući vizualnom dizajnu Filipa Neduka koji nas je prvo privukao igri.

Reboot_02dan_29

Mad Head Games iz Srbije već su veterani infoGamera, ali svake godine nas iznova privlači njihov šareni vizualni identitet, otkačeni dizajn likova i zanimljive ideje za igre. CCO Uroš Banješević kaže kako su prošle godine počeli raditi na point-and-click avanturi Mini Bang za mobilne uređaje. Radi se o epizodnoj igri, a prvu epizodu trebali bismo u potpunosti moći zaigrati u prvom kvartalu sljedeće godine. Osim Mini Banga, kuha se i puno drugih zanimljivih stvari. Za tjedan dana u soft launch ulazi im prva free-to-play igra Rhinestone Chronicles, rade na HOPA (hidden object puzzle adventure) igri Adam Wolfe, a tu je i Marko Kingewitch, top-down 2D hack’n’slash u stilu Diabla koji bi trebao izaći u ljeto 2016. za Steam i konzole, a onda i za sve ostale platforme.

Naravno, ova tri studija samo su djelić onoga što vas očekuje u indie zoni u paviljonu 8a, pa svratite!

Današnji raspored izgleda ovako:

  • 11.00 Veliki Reboot giveaway
  • 12.00 Kinguin giveaway
  • 13.00 Logitech giveaway
  • 14.00 Nordeus Hackathon prezentacija i giveaway
  • 15.00 Predstavljanje indie izlagača
  • 17.00 Ubisoft giveaway
  • 19.00 E-Blue giveaway