Novu godinu obilježili su izlasci dugoočekivanih naslova u siječnju među kojima su odlični Prince of Persia: The Lost Crown, Like a Dragon: Infinite Wealth i Tekken 8, a veljača se nastavlja u jednako uzbudljivom tonu. Što nas očekuje ovaj mjesec, pogledajmo zajedno kroz popis najvećih nadolazećih naslova.

Granblue Fantasy: Relink

1. veljače

PC, PS4, PS5

Fanove animea očekuje akcijska poslastica koja na PC, PS4 i PS5 stiže prvog dana mjeseca veljače. Akcijski RPG kojeg razvija Cygames najavljen je još davne 2016. godine kao dio serijala Granblue Fantasy na kojem je inicijalno, uz Cygames, radio PlatinumGames. Nakon niza odgoda i promjena imena igre, Granblue Fantasy: Relink stiže sljedeći mjesec.  Radnja se odvija u nebeskom kraljevstvu Sky Realmu, a igrač preuzima ulogu kapetana leteće posade. Igra podržava co-op za do četiri osobe ili je možete igrati solo uz pomoć tri AI suputnika.

Jujutsu Kaisen: Cursed Clash

1. veljače

PC, PS4, PS4, XBO, XSX, NS

Veljača je, izgleda, odličan mjesec za fanove mange i anime jer uskoro stiže i Jujutsu Kaisen: Cursed Clash, uzbudljivi brawler iz produkcije Bandai Namcoa. Za sve upoznate s mangom ili animeom, priča prati Itadorija Yujija i njegov tim čarobnjaka dok brane čovječanstvo od čudovišta poznatih kao Kletve u modernom Japanu. Razvojni studio Byking i Bandai Namco obećaju da će zadržati vjerodostojnost izvornom materijalu dok donose  rapidnu borbu 2 na 2 u kojoj će igrači moći preuzeti više od 15 poznatih lica Jujutsu čarobnjaka među kojima su Yuji Itadori, Nobara Kugisaki, Megumi Fushiguro i Satoru Gojo.

Suicide Squad: Kill the Justice League

2. veljače

PC, PS5, XSX

Za skok s japanske kulture na amerikanizirane DC-jeve superjunake zaslužan je nadolazeći Suicide Squad: Kill the Justice League koji na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S stiže 2. veljače. Rocksteadyjeva akcijska superherojska “always-online” pucačina kao što znamo od prije, prati četiri superzlikovca — kapetana Boomeranga, Deadshota, Harley Quinn i King Sharka čiji zadatak je zaustaviti vanzemaljskog osvajača Brainiaca i osloboditi članove Lige pravde. Uz prostrani otvoreni svijet Metropolisa, autori obećaju slobodno lutanje solo ili prijateljima.

Foamstars

6. veljače

PS4, PS5

Šareni i veseli Square Enixov Foamstars, kojeg razvija studio Toylogic, 6. veljače stiže na PlayStation 4 i PlayStation 5. Simpatični 4v4 online team shooter je “all about soap” i koristi sapunicu/pjenicu/balončiće za borbu protiv neprijatelja, gradnju terena, surfanje po areni i slično. Igrači će moći birati između niza šarenih likova od kojih svaki koristi jedinstveni “foam gun” i posjeduje specifičan set vještina. Foamstars će korisnici usluge PS Plus moći besplatno preuzeti na dan lansiranja.

Helldivers II

8. veljače

PC, PS5

Helldivers II koji je svojom najavom iznenadio mnoge na prošlogodišnjem PS Showcaseu stiže na PC i PS5 kao pucačina iz trećeg lica, a razvija ga Arrowhead Game Studios. Igrači će doslovno moći odabrati strategije – Strategemove, koji padaju s nema kao paketi u kojima se nalaze kazetne bombe, sentry gunovi, generatori štitova, opskrbne kapsule sa specijalnim oružjem i slično. Igra podržava multiplayer s do četiri igrača u kojem ćemo “istraživati jedinstvene planete”.

Banishers: Ghosts of New Eden

13. veljače

PC, PS5, XSX

Nadolazeći projekt francuskog studija Don’t Nod i izdavača Focus Entertainment stiže na PC i konzole 13. veljače. Akcijski RPG iz trećeg lica prati dva istjerivača duhova, Anteu Duarte i Red mac Raithdoka dok kreću u istraživanje male uklete zajednice New Eden kada se događaju neočekivane stvari. Don’t Nod koji je postigao veliki uspjeh s naslovima kao što su Life is Strange i Vampyr donosi priču o ljubavi i nadnaravnom.

Tomb Raider I–III Remastered

14. veljače

PC, PS4, PS5, XBO, XSX, NS

Iz kategorije nostalgičnih epizoda na sve glavne platforme za dan zaljubljenih stiže Tomb Raider I–III Remastered. Aspyr je ovaj projekt revitalizacije omiljene avanture najavio prošle godine i obećao da će remaster uključivati poboljšanu grafiku, model Lare, bolje osvjetljenje i još puno toga, ali će igra zadržati “originalni” izgled. Zbirka uključuje prve tri igre u serijalu Tomb Raider: Tomb Raider, Tomb Raider II i Tomb Raider III.

Skull and Bones

16. veljače

PC, PS5, XSX

Dugoočekivana Ubisoftova piratska avantura nakon višestrukih odgađanja uskoro je zauvijek s nama. Arr. Igra se vrti oko piratstva i pomorskog ratovanja s okruženjem u kasnog 17. stoljeća, na vrhuncu povijesnog Zlatnog doba piratstva. Kreatori su najavili da će uoči lansiranja održati još jednu otvorenu betu koja će trajati od 8. do 11. veljače, a također je poznat i jednogodišnji plan za gusarsku akciju. Igrači će u prostranoj open world avanturi solo ili s prijateljima moći istraživati oceanska predjela od “obale Afrike do bujnih, tropskih otoka Istočne Indije”.

Pacific Drive

22. veljače

PC, PS5

Misteriozni Pacific Drive je igra preživljavanja iz prvog lica u kojem je naš najbolji prijatelj – naš automobil. Radnja se odvija u nadrealnoj viziji pacifičkog sjeverozapada koja glasi za Olimpijsku zonu isključenja iz koje je zadatak pobjeći. Igrač se na svom putovanju služi vjernim karavanom kojeg restaurira i unaprjeđuje za skupljanje resursa i razotkrivanje misterije Zone. Pacific Drive kojeg razvija Ironwood Studios i izdaje Kepler Interactive odašilje posebne vibre i izgleda vizualno zapaljujuće. Na ovaj naslov treba pripaziti.

Final Fantasy VII Rebirth

29. veljače

PS5

Na samom kraju mjeseca fanovi serijala FF moći će zaigrati dugoočekivani Final Fantasy VII Rebirth koji predstavlja nastavak Final Fantasy VII Remakea iz 2020. i drugi dio prerade u planiranoj trilogiji remakeova Final Fantasyja VII. Igra će kombinirati akciju u stvarnom vremenu sa strateškim elementima i RPG elementima, a autori obećaju “živahan i golem svijet” za istraživanje. Radnja se odvija odmah nakon događaja iz Remakea, a igrači će kontrolirati plaćenika Clouda i skupinu različitih likova dok zajedno traže Sephiroth.