Dobrodošli u ovotjedno izdanje rubrike IGRE KOJE IZLAZE!

Iako je prošli tjedan bio ispunjen šarolikim vremenskim uvjetima, ovo je svakako pogodovalo obožavateljima igara kojima je vrijeme odlično samo ako u tom tjednu izlazi hrpetina novih, dugoočekivanih naslova. Upravo je takav bio prošli tjedan pošto smo na Nintendo Switchu napokon zaigrali Torchlight 2, na PC-ju i Switchu smo uspjeli zaigrati najslađeg ljubičastog zmaja Spyroa, a Children of Morta i dugoočekivani nastavak serijala Starpoint Gemini su samo bili dodatan šlag na tortu. Srećom, pred nama je još jedan tjedan bogat igrama! Krenimo!

e-Fotball Pro Evolution Soccer 2020 – 10. rujan

Svi obožavatelji nogometa i nogometnih igara već dulje vremena svaki rujan očekuju novu inačicu svoje najdraže nogometne igre. Ove godine je prvi Konami sa svojim PES-om, dok će nova FIFA izaći tek za 17 dana. Također, primijetit ćete dodatnu riječ u imenu koju će od ove godine nositi svaka nova inačica.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One, Android, iOS
Razvojni studio: PES Productions
Izdavač: Konami
Dostupno na: Steam, PS Store, Xbox Store
Cijena: 60 eura

Gears 5 – 10. rujan

Ovoga nam tjedna također dolazi i nova igra serijala Gears of War! Iako u svom službenom imenu sadrži samo riječ Gears te sadrži brojku 5, radi se o šestom nastavku ovog dugogodišnjeg serijala. Kad već spominjemo brojke, radi se o drugoj igri serijala na kojoj ne radi razvojni studio Epic Games. Narativ igre se fokusira na protagonista Kait Diaz koja će u ovoj igri saznati porijeklo zloglasnih Locusta te saznati nešto više o svojoj obitelji.

Platforme: PC, Xbox One
Razvojni studio: The Coalition
Izdavač: Xbox Game Studios
Dostupno na: Microsoft Store
Cijena: 60 eura

Call of Duty: Modern Warfare beta – 12. rujan

Iako smo predzadnjeg vikenda u kolovozu iznenada dobili pristup alpha verziji novog Call of Dutyja koja je sadržavala samo maleni 2v2 mod Gunfight, ovoga tjedna za vrijeme bete ćemo dobiti uvid na nešto više sadržaja. Nažalost, ovotjedna beta se odnosi samo na vlasnike platforme PlayStation 4 zbog ekskluzivnosti.

Platforme: PlayStation 4
Razvojni studio: Infinity Ward
Izdavač: Activision
Dostupno na: PS Store
Cijena: –

Borderlands 3 – 13. rujan

Nakon 7 dugih godina, ovoga ćemo tjedna napokon zaigrati novi nastavak serijala Borderlands (ako ne uvažimo spin-off igre). Radi se o “looter-shooter” igri iz prvoga lica smještenoj u fiktivni svijet Pandoru. Igra sadrži co-op za do 4 igrača, a narativ joj se uglavnom oslanja na urnebesni humor što je igru uz odličan gameplay i zanimljiv vizualni stil približilo ogromnom broju igrača.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Gearbox Software
Izdavač: 2K Games
Dostupno na: Epic Games Store, PS Store, Xbox Store
Cijena: 60 eura