Kako nam se približava kraj godine osjetno pada i broj igara koje izlaze jer razvojni studiji ulaze u neku vrstu lagane hibernacije. Mi smo za vas i ovoga puta pripremili par naslova s kojima ćemo se družiti u narednom tjednu, a čini se da će najviše profitirati igrači na Nintendo Switchu. Dobrodošli u ovotjedno izdanje rubrike – IGRE KOJE IZLAZE!

Ashen – 9. prosinac

Ashen je akcijski RPG smješten u svijetu bez sunca u kojem glavni lik traži put do svog doma, a uz implementiranu online podršku nisu rijetke situacije u kojima ćemo pomoći nekom drugom igraču ili obratno. Iza Ashena stoji razvojni studio A44, a vidljiv je utjecaj Dark Souls serijala te igre Journey. Prvotno je izašao na PC-ju i Xboxu One krajem 2018. godine, a od danas je dostupan na PlayStationu 4 i Nintendo Switchu.

Platforme: PlayStation 4, Nintendo Switch
Razvojni studio: A44
Izdavač: Annapurna Interactive
Cijena: 39.99 dolara (Switch)

Call of Juarez: Gunslinger – 10. prosinac

Call of Juarez: Gunslinger je već dobro poznat naslov s obzirom da je izašao još 14. svibnja 2013. godine na PlayStation Networku, a od 10. prosinca moći ćemo ga zaigrati u pokretu putem konzole Nintendo Switch. Inače, riječ je o linearnoj vestern pucačini iz prvog lica u kojoj se napredak kroz igru odvija rješavanjem liste zadataka, a jednom kad završite Story mod čeka vas Arcade mod u kojem se borite protiv valova neprijatelja te Duel mod koji će vam ponuditi klasične vestern obračune.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Techland
Izdavač: Techland
Cijena: 19.99 dolara

Blacksad: Under the Skin – 10. prosinac

Od razvojnog studija Pendulo Studios i izdavača Microïds stiže nam adaptacija španjolskog stripa Blacksad, autora Juana Diaza Canalesa i Juanja Guarnida. U ovoj narativnoj 3D avanturi, koja najviše podsjeća na igre razvojnog studija Telltale Games, ali i igru L.A. Noire, preuzimamo ulogu detektiva Johna Blacksada dok istražuje sumnjivu smrt vlasnika boksačkog kluba. Uz brojne istrage i odabir dijaloga te Quick Time Evente očekuje vas i ono najbolje – izražena osjetila jedne mačke. Ako ste dosad izbjegavali ovakve igre zbog point-and-click elementa, onda svakako bacite oko na Blacksad jer su kontrole direktne.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Pendulo Studios
Izdavač: Microïds
Cijena: 49.99 dolara

Transport Fever 2 – 11. prosinac

Tri godine nakon originalnog tycoon simulatora Transport Fever, od razvojnog studija Urban Games i izdavača Good Shepherd Entertainment stiže nam nastavak – Transport Fever 2. Uz preko 200 realističnih modela vozila, koja uključuje vlakove, autobuse, automobile, kamione, zrakoplove i brodove te modularne stanice, zračne i morske luke – zabave neće nedostajati. Igra stiže uz tri jedinstvene kampanje, a našu kreativnost i snalažljivost testirat ćemo od daleke 1850. godine pa sve do današnjih dana.

Platforme: PC
Razvojni studio: Urban Games
Izdavač: Good Shepherd Entertainment
Cijena: 39.99 eura po izlasku