Dobrodošli u ovotjedno izdanje naše najdraže rubrike – IGRE KOJE IZLAZE!

Iako smo prošloga tjedna zaigrali novu ekspanziju za Warhammer 40,000: Inquisitor koja nosi ime Prophecy, moramo priznati da smo nešto više vremena uložili u igranje novih igara na hibridnoj platformi Nintendo Switch zbog izlaska Mutant Year Zero: Road to Eden. Koje igre nam donosi sljedeći tjedan i na kojoj ćemo se platformi zadržati najduže – saznajte u nastavku!

Silver Chains – 6. kolovoz

Silver Chains je horror igra koja se igra iz prvoga lica koja svoj fokus strogo stavlja na priču i istraživanje. Naravno, pogodili ste, radnja igre se odvija u ogromenskoj kući, a na vama je da otkrijete sve užasavajuće događaje koji su se izdogađali u njoj.

Platforme: PC
Razvojni studio: Cracked Heads Games
Izdavač: Headup
Dostupno na: Steam
Cijena: trenutno nepoznata

DC Universe Online – 6. kolovoz

Da, dobro ste vidjeli! DC Universe Online dolazi na Nintendo Switch! U ovoj free to play igri možete kreirati svog super heroja ili zlikovca te se pridružiti tisućama drugih igrača po raznolikim lokacijama DC priča.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Daybreak Game Company
Izdavač: Daybreak Game Company
Dostupno na: Nintendo eShop
Cijena: Free to play

Metal Wolf Chaos XD – 6. kolovoz

Za one koji nikad nisu čuli za Metal Wolf Chaos, radi se o mech shooteru kojega je za tržište 2004. godine pripremio ni više ni manje nego kultni razvojni studio FromSoftware. Ovoga tjedna zaigrat ćemo reizdanje ove igre koje donosi poboljšane vizuale, bolje kontrole, novitete u gameplayu, novi save sustav i podršku za 4K rezoluciju u omjeru 16:9!

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: General Arcade, FormSoftware
Izdavač: Devolver Digital
Dostupno na: Steam, PS Store, Microsoft Store
Cijena: 20-25 eura

Age of Wonders: Planetfall – 6. kolovoz

Planetfall je očekivani peti nastavak popularnog serijala Age of Wonders i nadolazeća 4x turn-based strategija na kojoj marljivo radi razvojni studio Triumph Studios, pod kišobranom izdavača Paradox Interactive. Priča igre odvijat će se u dalekoj budućnosti, u kojoj je iz nepoznatog razloga kataklizma donijela propast intergalaktičke ljudske vlade. Vaš cilj bit će stvoriti novu budućnost za čovječanstvo te otkriti kozmičku misteriju iza propasti unije.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Triumph Studios
Izdavač: Paradox Interactive
Dostupno na: Steam, PS Store, Microsoft Store
Cijena: 50 eura

Gibbous – A Cthulhu Adventure – 7. kolovoz

Ukoliko dosad niste čuli za ovu igru, radi se o klasičnom primjeru point & click avanture po uzoru na dobre stare igre iz zlatnoga doba point & click avantura (Monkey Island, Broken Sword, Day of the Tentacle, The Dig i sl.) – uz predivne rukom crtane likove i okoline (sve u modernom HD ruhu), simpatične protagoniste i obilje humora, ovoga puta zapakirano u kozmički horor Cthulhu mitosa, kako bi stvari bile nešto interesantnije. Igrat ćemo kao troje različitih protagonista: detektiv Don R. Ketype, knjižničar Buzz Kerwan i, pazite ovo – mačka koja govori.

Platforme: PC
Razvojni studio: Stuck in Attic
Izdavač: Stuck in Attic
Dostupno na: Steam, GOG
Cijena: trenutno nepoznata

Sudoku Universe – 8. kolovoz

Ako volite rješavati matematičke zagonetke čije je rješavanje temeljeno na logici, Sudoku Universe je savršena igra za vas! Da ne objašnjavamo previše, glavni cilj igre je ispuniti sva polja brojevima od 1 do 9 s time da se svaki broj smije pojaviti točno 9 puta, dok se 1 od 9 brojeva smiju pojaviti samo jednom u svakom retku, stupcu ili odjeljku.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Konstructors Entertainment
Izdavač: indienova
Dostupno na: Nintendo eShop
Cijena: 7 eura

Pillars of Eternity: Complete Edition – 8. kolovoz

Igra na kojoj je radila ekipa iz Obsidian Entertainmenta, Pillars of Eternity dolazi na platformu Nintendo Switch i to kao kompletno izdanje! Također, igra je optimizirana za ugodno igranje s dockom ili u handheld modu.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Obsidian Entertainment
Izdavač: Versus Evil
Dostupno na: Nintendo eShop
Cijena: 50 eura