Dobrodošli u ovotjedno izdanje rubrike IGRE KOJE IZLAZE!

Prošloga smo tjedna ponovno postali Vampyr u istoimenom naslovu za Nintendo Switch konzolu, popili smo piće (dva… tri…) sa samim vragom u igri Afterparty, nakon čega smo odlučili baciti karte na st… iOS operativnom sustavu uz popularnu kartašku igru Gwent. Za kraj nam je ostao plašljivi Luigi u igri Luigi’s Mansion 3, kojeg smo ohrabrili u sučeljavanju s duhovima. Tjedan koji je pred nama iznimno je bogat naslovima koji izlaze, a što nas sve očekuje saznajte u nastavku.

Red Dead Redemption 2 – 5. studeni

Na Red Dead Redemption 2 čekali smo dugih osam godina, a John Marston i Arthur Morgan sada, godinu dana nakon izlaska na konzolama PlayStation 4 i Xbox One, po prvi puta stižu i na PC. Konačno je, nakon par mjeseci raznih glasina došlo vrijeme da otkrijemo otvoreni svijet Divljeg zapada uz pomoć miša i tipkovnice.

Platforme: PC
Razvojni studio: Rockstar Studios
Izdavač: Rockstar Games
Cijena: 60 eura

Garfield Kart – Furious Racing – 5. studeni

Svi obožavatelji utrka, mačaka i lazanja doći će na svoje kad 5. studenog izađe Garfield Kart: Furious Racing, u kojem ćemo moći personalizirati go-kartove i na zavojitim cestama nadmudriti Jona, Odieja i ostale popularne likove. Ako vašim prijateljima želite pokazati tko je gazda na stazi, možete to napraviti u online utrkama do osam igrača ili split-screenu do 4 igrača.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Razvojni studio: Artefact
Izdavač: Microids
Cijena: 30 dolara

Mario & Sonic At The Olympic Games Tokyo 2020 – 5. studeni

Na hibridnu konzolu Nintendo Switch ovoga tjedna, nakon kvalifikacijske utrke na 100 metara s preponama stižu Mario i Sonic. Kao i prijašnji Mario & Sonic naslovi, riječ je o igri u kojoj ćemo se natjecati u raznim sportskim aktivnostima poput boksanja, nogometa, plivanja itd. Olimpijske igre iduće godine ponovno se održavaju u Tokiju, koji od 1964. godine nije ugostio to veliko sportsko natjecanje. Igra će nam upravo zbog toga što je Tokio po drugi put u povijesti grad-domaćin ponuditi izbor između dva moda, 3D aktivnosti u modu Tokyo 2020 ili 2D aktivnosti u modu Tokyo 1964!

Platforma: Nintendo Switch
Razvojni studio: Sega
Izdavač: Sega
Cijena: 60 dolara

Need for Speed Heat – 8. studeni

Ulice Palm Cityja nestrpljivo iščekuju naše nabrijane automobile u novom nastavku popularnog serijala Need for Speed. Ovoga puta Electronic Arts obećaje ultimativno trkaće iskustvo na ulicama grada uz legalne dnevne eventove, a čim padne mrak riskirat ćete vašu reputaciju ilegalnim utrkama koje će policija vrlo rado pokušati spriječiti. Što nas posebno raduje u novom nastavku? Need for Speed Heat stiže bez loot kutija!

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Ghost Games
Izdavač: Electronic Arts
Cijena: 60 eura

Death Stranding – 8. studeni

Prošli smo tjedan, između ostalog, proveli recenzirajući Death Stranding, jednu od najočekivanijih igara ove generacije konzola. Ako ste ikada poželjeli zaigrati igru u kojoj svojim poštanskim umijećem ujedinjujete Ameriku, a ujedno bježite od loših tipova i čuvate malu bebu – ovo je igra za vas! Šalimo se, naravno da nitko nije mislio da će zaigrati nešto slično, međutim genijalan um Hidea Kojime omogućio nam je upravo to.

Na našem YouTube kanalu svakako pogledajte Death Stranding – prvu Rebootovu video recenziju u povijesti, a velika pisana recenzija stiže u novom broju časopisa Reboot. 

Platforme: PlayStation 4
Razvojni studio: Kojima Productions
Izdavač: Sony Interactive Entertainment
Cijena: 500kn

Jumanji: The Video Game – 8. studeni

Zadnja igra koju vam predstavljamo ovoga tjedna stiže direktno iz svijeta Jumanjija, kojeg smo upoznali još davne 1981. godine u istoimenoj knjizi. Jumanji: The Video Game prati radnju filmova Jumanji: Welcome to the Jungle iz 2017. godine i nadolazećeg Jumanji: The Next Level, a dodajmo još da igra uključuje i originalnu postavu iz filmova pa tako možete zaigrati kao popularni Dwayne “The Rock” Johnson, Jack Black ili Kevin Hart. Igra stiže s podrškom za do četiri igrača u online multiplayeru ili split-screenu, pa vjerujemo da zabave neće nedostajati.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Razvojni studio: Funsolve
Izdavač: Outright Games
Cijena: 40 dolara