Dobrodošli u ovotjedno izdanje rubrike IGRE KOJE IZLAZE u kojoj vam donosimo tjedni pregled novih igara koje možete zaigrati na svojim voljenim platformama!

Prošloga tjedna napokon smo dočekali novu igru u serijalu Half-Life, iako je to bilo samo za VR uređaje. No, to ne umanjuje činjenicu da se radi o punokrvnoj Half-Life igri i to jednoj koja pomiče granice onoga što je moguće izvesti u VR-u, a osim Half-Lifea igrali smo i novi timski brawler Bleeding Edge, koji puno toga posuđuje iz Overwatcha, ali otvara i mogućnosti za nove trendove live service timskih multiplayer igara. No, da ne duljimo, idemo na novih sedam dana, stoga u nastavku teksta saznajte koje sve nove igre možemo zaigrati, a odmah ističemo da ovoga tjedna napokon izlazi i jedna od nekoliko najočekivanijih igara godine!

Mount & Blade II: Bannerlord (Early Access) – 30. ožujak

Bannerlord je najavljen još 2012. godine, a nakon dugog perioda razvoja konačno stiže u Early Access putem Steama. Radi se o nastavku poznatog serijala Mount & Blade, a služi kao prequel velikoj ekspanziji Mount & Blade: Warband. Radnja Bannerlorda smještena je u doba Seobe naroda (4. i 5. stoljeće), a svjedočit ćemo padu Carstva koje je zadesio građanski rat. Idealna lekcija iz povijesti u doba koronavirusa, kada trebate ostati doma. 🙂

Platforme: PC
Razvojni studio: TaleWorlds Entertainment
Izdavač: TaleWorlds Entertainment
Cijena: 50 eura

 

Persona 5 Royal – 31. ožujak

Ovoga utorka na zapadno tržište (nakon što je u Japanu izašla u listopadu 2019.) stiže poboljšano izdanje PlayStation 4 ekskluzive Persona 5 – poznatog RPG-a iz 2016. godine. Sa sobom donosi čitav niz novosti i gameplay poboljšanja, a samo neka od njih su novi likovi, nove lokacije i glazba, novi elementi priče te podrška za funkcionalnosti PlayStationa 4 Pro i još mnogo toga. Kako izgleda ova uvrnuta nadnaravna avantura smještena u moderni Tokijo, saznajte u traileru niže.

Platforme: PS4
Razvojni studio: P-Studio
Izdavač: Atlus/Deep Silver
Cijena: 60 eura

 

The Complex – 31. ožujak

Još jedna igra za ljubitelje FMV avantura (interaktivnih igara/filmova koje uključuju snimke pravih glumaca i unaprijed nasnimljene scene), stiže jedan pravi SF triler u kojemu ćete morati donositi odluke i utjecati na živote dvoje znanstvenika kojima ponestaje vremena i zraka nakon što su se našli zaključani u laboratoriju usred zastrašujućeg napada biološkim oružjem na London. Očekuje vas osam različitih završetaka i pregršt atmosfere.

Platforme: PC, PS4, XOne, NS
Razvojni studio: Wales Interactive
Izdavač: Wales Interactive
Cijena: 13 eura

 

Zombie Army Trilogy – 31. ožujak

Kultna horor pucačina i sva njezina tri dijela objedinjena u jedan paket ovoga tjedna napokon će se naći i na konzoli Nintendo Switch, tako da ćemo se od sada protiv hordi nazi zombija moći boriti i u pokretu. Naravno, kao što je i slučaj i na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One na kojima su sve tri igre dostupne još od 2015. godine, verzija za Switch također podržava kooperativni mod za do četvero igrača, lokalno ili online, a iskorištavat će i sve prednosti Nintendove konzole, kao što su motion kontrole, podrška za HD rumble i Pro kontroler te novi sustav za pozivanje prijatelja. 

Platforme: NS
Razvojni studio: Rebellion
Izdavač: Rebellion
Cijena: 35 eura

 

My Friend Pedro – 2. travanj

Odlični i totalno otkvačeni shoot’em up koji nas je na PC-ju, Xboxu One i Nintendo Switchu zabavljao još prošle godine, ovoga tjedna napokon stiže i na PlayStation 4, pa će sada i igrači na plejki iskusiti kako je to rešetati čitav niz neprijatelja uz presmiješne i kul poteze te razgovarati s prijateljem Pedrom, koji je banana. 

Platforme: PS4
Razvojni studio: DeadToast Entertainment
Izdavač: Devolver Digital
Cijena: nije poznata

 

Resident Evil 3 Remake – 3. travanj

I sami šećer na kraju: konačno na tržište ovoga tjedna izlazi i jedna od nekoliko najočekivanijih igara godine – veliki i kompletni remake trećeg nastavka popularnog horor serijala Resident Evil! U paketu s igrom dolazi i zasebni interesantni novi kooperativni multiplayer mod Resident Evil: Resistance, čiju smo otvorenu betu testirali prošloga tjedna, no vrijeme za demoe i bete je gotovo i kreće lov na zvijezde (tko zna, shvatit će).

Platforme: PC, PS4, XOne
Razvojni studio: Capcom
Izdavač: Capcom
Cijena: 60 eura