Dobrodošli u najnovije izdanje jedne od najboljih rubrika ikad – IGRE KOJE IZLAZE!

Prošli tjedan je zasigurno obilježio izlazak PlayStation VR ekskluzive Blood and Truth i borba s nesanicom povodom izlaska igre Layers of Fear 2. Također, još jednom smo odigrali fenomenalnu igru Brothers: A Tale of Two Sons na platformi Nintendo Switch te smo umirali sto puta dnevno u veoma zanimljivom naslovu Outer Wilds. U nastavku vam donosimo nekolicinu naslova koje jedva čekamo zaigrati!

The Elder Scrolls Online: Elsweyr – 4. lipanj

Ovoga tjedna u The Elder Scrolls Online dolazi posve novo poglavlje Elsweyr koje će nas, kao što mu i ime govori, ubaciti u domovinu mačkolikih stvorenja poznatijih kao Khajiiti. Pokraj pustinjske regije, novo poglavlje u igru donosi novu klasu Necromancer te u Tamriel vraća opasne leteće gmazove – zmajeve!

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: ZeniMax Online Studios
Izdavač: Bethesda Softworks
Dostupno na: Steam, PS Store, Xbox Store
Cijena: 40-80 eura

Barotrauma – 5. lipnja

Ako ste se ikad pronašli u situaciji kako sjedite na balkonu i ispijate kavu te si razmišljate što se nalazi ispod smrznute površine Jupiterovog mjeseca Europe, Barotrauma je igra za vas! Barotrauma je 2D simulacija u kojoj upravljate jednim od nekoliko članova posade koji su se odlučili istražiti dubinu Jupiterovog mjeseca. Igrač si može odabrati jednu od 5 klasa i upravljati s mnogim sustavima podmornice kako bi uspješno zaobišao sve prepreke i opasnosti koje će pronaći na svom putu. Također, igra sadrži co-op mod u kojemu igrači mogu surađivati kako bi preživjeli užasavajuće dubine Europe.

Platforma: PC
Razvojni studio: FakeFish, Undertow Games
Izdavač: Daedalic Entertainment
Dostupno na: Steam
Cijena: očekivana cijena 20 eura

Hell Let Loose – 6. lipnja

Hell Let Loose je realistična FPS igra smještena u razdoblje Drugog svjetskog rata. Igra će nas ubaciti na raznolika bojišta u kojima će sudjelovati i do 100 igrača koji će na raspolaganju imati tenkove, zrakoplove i ostala vozila/oružja iz jednog od najmračnijeg razdoblja ljudske povijesti.

Platforma: PC
Razvojni studio: Black Matter Pty Ltd
Izdavač: Team17 Digital Ltd
Dostupno na: Steam
Cijena: trenutno nepoznata

Journey – 6. lipnja

Journey je davne 2012. godine na tržište došao ekskluzivno za platformu PlayStation 3 te je dočekan s općim oduševljenjem fanova. Igra je kasnije svoje svjetlo dana ugledala i na platformi PlayStation 4, a gotovo 7 godina nakon ekskluzivnosti za platforme PlayStation 3 i 4, igra će svjetlo dana ugledati na platformi PC.

Platforma: PC
Razvojni studio: ThatGameCompany
Izdavač: Annapurna Interactive
Dostupno na: Epic Games Store
Cijena: 15 eura

Octopath Traveler – 7. lipanj

Fantastična Nintendo Switch ekskluziva Octopath Traveler ovoga tjedna dolazi na platformu PC! Igra na zanimljiv način spaja 2D i 3D perspektive te igračima daje priliku da se druže s osam raznolikih likova na epskoj avanturi po kontinentu Orsterra. Svaki od njih ima svoje priče, motive, ciljeve i mjesto s kojeg kreće, a na vama je da ih usmjeravate po želji.

Platforma: PC
Razvojni studio: Square Enix, ACQUIRE Corp.
Izdavač: Square Enix
Dostupno na: Steam
Cijena: 60 eura