Nakon što smo prošloga tjedna uskočili u nove avanture Marvelovih superheroja s besplatnom nadogradnjom koja je igračima donijela Hawkeyea, vratili se u davnu 2005. godinu sa simpatičnim zombijem Stubbsom i izgradili poslovno carstvo… organiziranog kriminala, ovoga tjedna pred nama je pregršt novih naslova. Evo čemu se posebno veselimo u narednih tjedan dana.

Paradise Lost – 24. ožujka

Walking simulator Paradise Lost vratit će nas u alternativnu stvarnost 1980. godine u kojoj je Drugi svjetski rat trajao punih 20 godina i završio tek nacističkim lansiranjem nuklearnih raketa širom Europe. Nakon majčine smrti, mladić po imenu Szymon odlučuje otkriti tko je čovjek s fotografije koju je njegova majka posebno pazila, a spletom okolnosti otkriva napušteni bunker prepun retrofuturističke tehnologije, nakon čega njegov cilj biva mrvicu promijenjen.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: PolyAmorous
Izdavač: All in! Games
Cijena: 11.99$

Black Legend – 25. ožujka

Imerzivni RPG na poteze Black Legend odvest će nas u mračne godine 17. stoljeća gdje ćemo u ulozi plaćenika pokušati poraziti brojne neprijatelje u gradu okruženim misterioznom i ubojitom maglom. Igru ćemo zaigrati uz 15 igrivih klasa, od kojih svaka dolazi sa svojim sposobnostima i opremom, dok posebnost naslova leži i u istraživanju svijeta prije no što se upustimo u borbu na poteze. 17. stoljeće bilo je posebno poznato po raznim alkemijskim pokusima koji su također jedna od glavnih značajki ove igre.

Platforme: PC, PlayStation 4 i 5, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch
Razvojni studio: Warcave
Izdavač: Warcave
Cijena: 29.99$

Genesis Noir – 26. ožujka

Još od prve najave 2017. godine nestrpljivo iščekujemo p’n’c jazz avanturu Genesis Noir koja će nas odvesti na put kroz vrijeme sve do Velikog praska. U Genesis Noiru preuzimamo ulogu No Mana, zarobljenog u ljubavnom trokutu s Miss Mass i Golden Boyem. No, kada dođe do konfrontacije s ljubomornim bogom The Big Bang, pronaći ćemo se razapeti između spašavanja ljubavi i/ili čitavog univerzuma. Možda će vam sve biti jasnije ako pogledate trailer. A možda i neće.

Platforme: PC, Xbox One, Nintendo Switch
Razvojni studio: Feral Cat Den
Izdavač: Fellow Traveller
Cijena: 11.99$

It Takes Two – 26. ožujka

Nećemo se lagati, It Takes Two jedna je od najočekivanijih igara prvog kvartala ove godine u našoj redakciji. Već je dobro poznato da ćemo se u ovoj kooperativnoj avanturi naći u ulogama bračnog para na rubu rastave – May i Codyja koji bivaju pretvoreni u lutke, a jedini način da izađu iz te novonastale situacije je zajednička suradnja i rješavanje bračnih problema. Igru ćemo moći zaigrati udvoje na jednom ekranu ili online s prijateljima, a odlična stvar je da će nam u ovom drugom slučaju biti potrebna samo jedna kopija igre. Ludnica!

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Hazelight
Izdavač: Electronic Arts
Cijena: 39.99 eura

Monster Hunter Rise – 26. ožujka

Ovoga tjedna na konzolu Nintendo Switch napokon stiže šesta igra serijala Monster Hunter koja donosi nove značajke poput companiona Palamuta, Wirebugove za vertikalno istraživanje planeta i opciju upravljanja određenim čudovištima. Rise je preuzeo najbolje značajke prethodnih igara i ubacio neke nove, a sve je zaokruženo slobodnijim osjećajem kretanja – pogotovo kroz novi centralni hub Kamura Village.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: Capcom
Izdavač: Capcom
Cijena: 59.99$

Balan Wonderworld – 26. ožujka

Kroz dvanaest čudesnih svjetova glazbenog platformera Balan Wonderworlda odvest će nas magično biće pod imenom Balan. Ono će biti naš vjerni suputnik dok kao jedno od dvoje glavnih likova istražujemo njegov dom, misteriozni Balan Theatre sa svim tajnama i neprijateljima koje skriva. Balan će nam i pomoći da uspostavimo konačnu ravnotežu između fizičkih manifestacija brige i ostalih negativnih emocija, a to ćemo postići i uz više od 80 jedinstvenih kostima, od kojih svako dolazi sa specijalnim moćima.

Platforme: PC, PlayStation 4 i 5, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch
Razvojni studio: Arzest, Balan Company
Izdavač: Square Enix
Cijena: 59.99$

Na samom početku teksta napisali smo da nam ovoga tjedna dolazi pregršt novih naslova, tako da nam uz gore nabrojane stiže i Switch izdanje Tales from the Borderlands (24. ožujka), mobilna endless run igra Crash Bandicoot: On the Run (25. ožujka), platformska avantura Kaze and the Wild Masks (26. ožujka) i next-gen verzija Tony Hawk’s Pro Skater 1 +2 (26. ožujka).