PlayStation je prije nešto manje od mjesec dana na svom službenom PlayStation Blogu objavio anketu u kojoj su posjetitelji te stranice mogli glasati za najbolja igre proteklog desetljeća.

Rezultati su u međuvremenu postali dostupni, a moramo priznati da nas nimalo nije iznenadilo koja je igra proglašena najboljom. Platinum Trophy nagrada odlazi u ruke razvojnog studija Naughty Dog za njihovu hit uspješnicu iz 2013. godine – The Last of Us.

Prema glasovima igrača, Gold Trophy osvojio je God of War iz 2018. godine, za kojeg bez problema možemo reći da je jedno od najljepših (i nama najdražih) ostvarenja ove generacije konzola.

Jedna od najpopularnijih RPG avantura 2013. godine, koju je krajem 2019. godine istovremeno zaigralo preko 94 tisuće igrača, na trećem je mjestu te je osvojila Silver Trophy. Riječ je naravno o The Witcher 3: Wild Hunt.

Sigurno se pitate kakva bi to lista bila bez barem jednog Rockstarovog naslova? Budite bez brige jer se na listi našla i igra stara šest i pol godina, koja je u prošloj godini bila prva na listi najskidanijih igara 2019. godine. Vjerujemo da ste Grand Theft Auto V već zaigrali, a upravo je taj naslov dobitnik Bronze Trophy nagrade.

Iako smo bili uvjereni da će se u top četiri naslova naći i avanture Arthura Morgana, igrači su odlučili mrvicu drugačije, pa je Red Dead Redemption 2 na petom mjestu top igara proteklog desetljeća. 

Cijelu listu možete pronaći na službenom PlayStation Blogu