Ako ste mislili da PlayStation 5 neće imati svoj VR headset, grdno se varate. Iako je bilo logično, sada smo konačno dočekali službenu objavu da Sony radi novi PSVR za svoju novu konzolu.

U novoj objavi na službenom PlayStation blogu saznajemo prve detalje o novoj generaciji VR-a za PlayStation koja će imati i novi kontroler, a uz to i puno veću i oštriju rezoluciju, poboljšanja FOV-a (engl. field of view), trackinga i inputa. Kako u blogu ističe Hideaki Nishino, viši potpredsjednik platformskog planiranja i menadžmenta iz Sonyja, bit će ovo “ultimativno iskustvo s dramatičnim skokom u performansama i interaktivnosti“.

Nishino ističe i da novi kontroler za PSVR također donosi inovacije te će uključivati neke od novih značajki kontrolera DualSense, uz veliki fokus na ergonomiju, a sve to skupa povećavat će imerziju. PSVR ćemo s konzolom PlayStation 5 ovoga puta povezivati samo s jednim kablom, što će, kaže Nishino, pojednostaviti setupiranje i poboljšati lakoću korištenja VR headseta, istovremeno omogućujući visoku razinu vizualnog iskustva.

Kako će izgledati, zasada još uvijek ne znamo, jer Sony osim tekstualne najave nije podijelio fotografije headseta, no znamo da PSVR 2 (kako ga već sada mnogi zovu) neće izaći 2021. godine, jer razvojni tim ima još jako puno posla pred sobom. Zato vjerujemo da će biti spreman za iduću 2022. godinu. Lijepo je vidjeti i Sonyjevu potvdu da su igre za novi PSVR za PS5 već u razvoju, pa novosti o njima očekujemo uskoro, a dotada više informacija o najavi headseta potražite na službenom PlayStation blogu.