Nezavisni razvojni studio Stuck in Attick, ni manje ni više nego iz same Transilvanije (Rumunjska) već neko vrijeme radi na simpatičnoj i humorističnoj horor point & click avanturi Gibbous – A Cthulhu Adventure, a danas su službeno objavili da igra stiže na PC ovoga kolovoza.

Ukoliko dosad niste čuli za ovu igru, radi se o klasičnom primjeru point & click avanture po uzoru na dobre stare igre iz zlatnoga doba point & click avantura (Monkey Island, Broken Sword, Day of the Tentacle, The Dig i sl.) – uz predivne rukom crtane likove i okoline (sve u modernom HD ruhu), simpatične protagoniste i obilje humora, ovoga puta zapakirano u kozmički horor Cthulhu mitosa, kako bi stvari bile nešto interesantnije. Igrat ćemo kao troje različitih protagonista: detektiv Don R. Ketype, knjižničar Buzz Kerwan i, pazite ovo – mačka koja govori. 🙂

Predivne rukom crtane okoline, zbog kojih igra izgleda kao da je nastala tijekom zlatnog doba point & click avantura

Ludi kultisti. Cthulhu. Mačka koja govori. Gibbous vas vodi na veliku, tradicionalno animiranu, ručno crtanu avanturu“, o igri nam kaže razvojni studio Stuck in Attick te dodaju: “Zaigrajte kao troje protagonista i istražite raskošno renderirani svijet inspiriran Lovecraftom, otkrivajući drevne zavjere“. Studio obećava da nas očekuje komična avantura o kozmičkom hororu i to ravno iz Transilvanije. Što još više možete poželjeti?

Također, u detaljnijem opisu igre može se iščitati kako je igra bogata fluidnim tradicionalnim 2D animacijama koje će nas podsjetiti na Disneyjeve animirane filmove, a u njoj će se naći preko 12.000 nasnimljenih linija dijaloga, bogata priča koja će nas odvesti na nekoliko različitih kontinenata, preko 70 različitih otkačenih likova s nasnimljenim glasovima i dijalozima, pa čak i cameo gostovanje poznatog i popularnog glasovnog glumca Douga Cocklea, koji je utjelovio Witchera u CD Projektovoj igri.

Gibbous – A Cthulhu Adventure izlazi 7. kolovoza 2019. za PC (putem Steama i GOG-a). Puno više informacija o igri pronađite na njezinoj službenoj web stranici ili putem Steama, na kojemu ju možete dodati na svoju wishlistu, a u nastavku pogledajte novi gameplay trailer objavljen u sklopu najave datuma izlaska.