Možda je to utjecaj krvavog mjeseca, možda Noći vještica, ali primijetili smo da se u listopadu puno više govori o hororu i da u tom mjesecu izlazi jako puno horor igara.

Među njima je i The Park, novi horor iz prvog lica studija Funcom, koji su odgovorni za naslove kao što su The Longest Journey, Dreamfall i The Secret World. The Park je najavljen prošli tjedan, a sada imamo i datum izlaska: na PC-ju ćemo ga moći zaigrati 27. listopada.

Radnja igre događa se u zabavnom parku, zato i tako originalni naslov, a igramo kao Lorraine, majka čiji je sin Calum odlutao predaleko i izgubio se. The Park je jedna od onih horor igara u kojoj sve započinje normalno, ali onda stvari polako postaju sve čudnije i samim time strašnije.

The Park

The Park ima jednu mehaniku koja će biti poznata onima koji su igrali Heavy Rain: pritiskom na određenu tipku, Lorraine će moći dozivati Caluma, a količina straha i panike koju osjeća trebala bi se odraziti u njezinom glasu. Ideja nije loša, ali opet, kao što nam je Heavy Rain pokazao, može dovesti do nekih urnebesnih bugova… ili možda netko od toga napravi pjesmu. Za razliku od Ethana Marsa, doduše, Lorraine neće biti ograničena samo na jednu riječ, već će reagirati na ono što joj se događa.

Developeri The Park uspoređuju s igrama kao što su Gone Home i The Vanishing of Ethan Carter, što znači da možemo očekivati igru koja se koncentrira na priču, (slobodno) istraživanje i atmosferu. Za prelazak igre trebalo bi nam biti potrebno jedan ili dva sata.

Koliko će nas The Park preplašiti, i hoće li uopće u tome uspjeti, vidjet ćemo krajem mjeseca.