Nakon što su originalno najavili da Horizon Forbidden West neće imati besplatnu nadogradnju na PlayStation 5 za sve one koji igru kupe za PlayStation 4, već da će nadogradnja dolaziti isključivo uz najskuplje kompletne verzije, Sony se ugrizao za jezik i nakon žalbi fanova promijenio priču.

Tako je jučer stigao rijetko viđeni update na službenom PlayStation blogu u kojem se javnosti obraća predsjednik i direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan, ističući kako će “igrači koji kupe Horizon Forbidden West na PlayStationu 4 [ipak] moći besplatno nadograditi na PlayStation 5 verziju“.

Prijelaz sa stare generacije na novu poprilično je konfuzan period, naročito uz to što igre danas ionako izlaze u hrpu različitih izdanja. Kako bi nadalje izbjegli konfuziju, Ryan je u ovom novom postu o Horizon Forbidden Westu najavio i još jednu izrazito važnu vijest. Od sad pa nadalje, nadogradnje s PlayStationa 4 na PlayStation 5 za sve buduće PlayStation first-party ekskluzive koštat će dodatnih 10 američkih dolara, bez iznimke.

Ta značajna promjena kreće s igrama God of War: Ragnarok i Gran Turismo 7, ističe Jim Ryan, a odnosit će se i na svaku iduću ekskluzivnu cross-generacijsku PS4/PS5 igru koju izdaje Sony Interactive Entertainment. Primijetit ćemo da spominjanje te dvije igre potencijalno znači i da ćemo više o njima čuti idući tjedan, u četvrtak, 9. rujna na eventu PlayStation Showcase 2021, kako smo i pretpostavljali.