2021. godina ipak neće biti ona u kojoj ćemo u kinima i na malim ekranima gledati Toma Hollanda (Marvel’s Spider-Man) kao Nathana Drakea u holivudskom filmu Uncharted, jer film je ponovno odgođen, i to ovoga puta na iduću 2022. godinu.

Holivudska adaptacija te poznate Naughty Dogove avanture već je prethodno nekoliko puta odgođena, a svemu tome nije pomogla ni pandemija koronavirusa, zbog koje je snimanje filma u jednom trenutku bilo obustavljeno na tri mjeseca. 

Nakon više od deset godina u pret-produkciji te nakon brojnih izmjena scenarista, redatelja i drugog važnog osoblja, originalni plan s trenutnom postavom bio je da Uncharted u kina stigne u prosincu prošle godine, no nekoliko puta je odgođen i pomaknut na razne datume tijekom ove 2021. godine. Sve do danas vjerovalo se da je datum izlaska 16. srpanj 2021.

Kako prenosi filmski portal The Hollywood Reporter, novi datum kada film Uncharted dolazi u kina sada je 11. veljače 2022. godine. Dakako, sve to nipošto ne znači da s filmom nešto nije u redu, a za pretpostaviti je da Sony ovim potezom želi izbjeći i potencijalno lošu 2021. godinu po pitanju niskog broja posjećenosti kina zbog koronavirusa. Također, da je projekt u sigurnim rukama, svjedočimo tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, pa smo tako u listopadu prošle godine vidjeli prve fotke sa seta i Toma Hollanda u kostimu Nathana Drakea.

Sami set posjetio je i film blagoslovio i Nolan North – legendarni glasovni glumac koji je Drakea utjelovio u igrama Uncharted, a nekoliko dana kasnije saznali smo i kako će poznati holivudski glumac Mark Wahlberg izgledati kao brkati Sully, Nathanova očinska figura. Posljednje detalje sa seta vidjeli smo, pak, 1. siječnja ove godine, a fotke su objavljene na službenom twitter profilu filma Uncharted.