Cyberpunk 2077 je, po mnogima, najiščekivanija igra cijele ove generacije. Detalji o njoj dolaze na kapaljku, opskurni forumi vode teorije zavjera o tome što će igra biti, traže se najminimalniji detalji u traileru i slično. Naravno, ne bez opravdanosti, pošto je Witcher 3 svakako jedna od najboljih igara generacije, ako ne i svih vremena.

Tako su internetski detektivi ekspresno otkrili da postoji itekako realna mogućnost multiplayera u Cyberpunku 2077, iako developeri tu opciju nisu otkrili, odnosno fokus su stavljali na singleplayer aspekt igre, no nisu isključivali multiplayer. Dokaz za tu tezu su izvukli iz toga da CD Projekt RED na svojoj internetskoj stranici, točnije dijelu stranice za otvorene pozicije, traži ljude koji su specijalizirani u izradi multiplayer igara.

Dva posla na njihovoj stranici su posebno upečatljiva – network programmer i senior technology programmer, obje pozicije su vezane za Cyberpunk 2077. Iako nije eksplicitno navedeno da će ove dvije pozicije biti vezane za multiplayer aspekt igre, zanimljivo je da CD Projekt RED preferira kandidate s iskustvom u multiplayer pucačinama. Još jedna otvorena pozicija je za multiplayer designera, nije vezana za Cyberpunk 2077, no također za tu poziciju traže osobe koje imaju iskustvo sa AAA FPS-ovima, što jasno pokazuje za koju svrhu je otvorena pozicija.

Naravno, sve ovo je još uvijek u razinama špekulacija, glasina i sličnog, no sve vodi prema otkrivanju multiplayer porcije cijele igre. Cyberpunk 2077 još uvijek nema datum izlaska, no dolazi nam na PC-u, PS4 i Xbox One.