Izdavačka kuća Perfect World Entertainment danas je najavila interesantnu suradnju s razvojnim studijom Panic Button (poznatom po odličnim portovima igara), a ovoga puta donose nam nove verzije dvije odlične igre – Hob: The Definite Edition i Torchlight II!

Inače obje igre potpisuje sad već godinu i pol dana ugašeni studio Runic Games, čiji su osnivači potekli iz Blizzard Northa i bili su zaduženi za legendarni Diablo, a proslavili su se 2009. godine akcijskim RPG-om Torchlight, spiritualnim nasljednikom Diabla.

Osim što je Torchlight II ostvario značajan uspjeh, Hob je za studio Runic Games bio promjena smjera u platformerske vode. U časopisu Reboot broj 47 iz studenog 2017. Hob smo nazvali “jednim od najljepših platformera današnjice koji donosi čarobni svijet bez ijedne rečenice dijaloga“.

No u istom mjesecu studio Runic Games je zatvoren, a izdavač Perfect World kao glavni razlog zatvaranja studija naveo je veći fokus na “games as a service”.

Unatoč tome, danas je stigla sretna vijest kako Runicove dvije odlične igre uz pomoć sjajnog studija Panic Button dobivaju svoje remasterirane verzije: dok Hob stiže na Nintendo Switch, Torchlight II uz Switch će stići i na sve ostale konzole.

Kako kažu iz Perfect Worlda, studio Panic Button uzeo je sve ono što su fanovi voljeli iz originalne igre Hob i napravio je novu verziju koja će imati poboljšane kontrole i nove značajke. Što se tiče Torchlighta II, u ovom trenutku nisu ponudili puno više informacija, ali su spomenuli da novosti možemo očekivati uskoro.

Hob: The Definitive Edition za Nintendo Switch od danas možete prednaručiti putem Nintendove stranice, a izlazi već 4. travnja 2019. godine – za samo šest dana, dok će Torchlight II izaći nešto kasnije – ove jeseni i to za Nintendo Switch, PlayStation 4 i Xbox One.