Hidetaka Miyazaki  – legenda japanske industrije videoigara, direktor poznatoga studija FromSoftware te tvorac igara kao što su serijal Dark Souls, Bloodborne i očekivani Sekiro: Shadows Die Twice – ovoga travnja počastit će nas svojim gostovanjem na našoj ekskluzivnoj games industry konferenciji Reboot Develop Blue 2019.

Konferencija Reboot Develop, odnosno njezin sada rebrendirani izdanak “Blue” koji se odvija u Hrvatskoj, kroz ovogodišnje šesto izdanje ponovno će se održati u konferencijskome dijelu hotela Sheraton Dubrovnik Riviera. Sama konferencija i ove godine raste i dostiže nove razine te tako potvrđuje svoju titulu i poziciju jedinstvene, premijerne high-end konferencije usmjerene na gaming industriju i game developere, kako u Europi, tako i u svijetu, a ove godine tome će doprinijeti upravo i naš nedavno najavljeni ekskluzivni gost Hidetaka Miyazaki.

Miyazaki, njegov opus i izniman doprinos, ne samo japanskoj već i gaming industriji u cijelosti, zaista su neporecivi. Karijeru u studiju From Software započeo je radom na serijalu Armored Core, a potom mu je planetarnu popularnost donio upravo serijal igara Souls, počevši s igrom Demon’s Souls iz 2009. godine, preko serijala Dark Souls i PlayStation 4 ekskluzive Bloodborne, pa sve do Sekiroa kojega očekujemo na tržištu ovoga ožujka – mjesec dana uoči konferencije Reboot Develop Blue 2019.

Da gaming industrija bez Miyazakija ne bi bila ono što danas jest, govori i činjenica da je njegov rad na igrama serijala Souls posljedično doveo i do stvaranja jednoga čitavoga specifičnog žanra igara i pravca koji je iznimno drag mnogim igračima te s kojime brojni drugi razvojni studiji danas vole poistovjećivati svoje igre, a to je, dakako, popularni termin Souls-like.

Ovo će biti prvi puta da će nas Miyazaki počastiti svojim dolaskom u Hrvatsku te održati jedno od velikih uvodnih predavanja ovogodišnjeg izdanja konferencije Reboot Develop Blue. No, njegovo gostovanje bit će posebno i zbog činjenice da će mu se na pozornici pridružiti još jedna legenda industrije – Fumito Ueda – tvorac igara kao što su ICO, Shadow of the Colossus i The Last Guardian!

Ova dva velika uma japanske gaming industrije sudjelovat će, tako, u zaista jedinstvenome keynote predavanju na kojemu će kao direktori igara zajednički diskutirati o svojim dugogodišnjim karijerama, kreativnim procesima tijekom rada na novim igrama te o svojim jedinsvenim stajalištima i pogledima na čitavu industriju videoigara.

Konferencija Reboot Develop Blue 2019 održava se od 11. do 13. travnja 2019. godine u Dubrovniku pri hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera, a na ovogodišnjemu izdanju konferencije očekujemo preko 2000 posjetitelja iz sfere industrije videoigara iz čitavoga svijeta te prisutnost više od 800 različitih svjetskih kompanija.

Za sve dodatne informacije o konferenciji Reboot Develop Blue 2019, kao i za popis ostalih predavača iz industrije koje postepeno otkrivamo, obavezno posjetite službenu stranicu koju ćete naći putem ovoga linka, a sami Facebook event za ovogodišnje izdanje konferencije naći ćete ovdje.