Otkako je lansiran početkom mjeseca, Helldivers II pati od uspjeha. Uspjeh, ipak, nije došao bez cijene jer se Arrowhead po izlasku igre suočavao s pretrpanim serverima, problematičnim matchmakingom, učestalim rušenjima i slično. Ti su problemi, izgleda, prošlost jer je Arrowhead “proslavio” svoj prvi tjedan bez poteškoća.

Stvarno sam sretan i ponosan na tim zbog nevjerojatnog postignuća, poslužitelji su podnijeli sve igrače Helldivers 2 ovog vikenda bez problema“, kazao je šef studija te dodao da tim sada ima  “vremena usredotočiti se na poboljšanja naslova i nastaviti [svoj] izvorni plan“.

Arrowhead koji stoji iza uspješne igre jučer je također podijelio informaciju da bi broj igrača na serverima trebao doseći 800,000 te da bi u vrhuncu igranosti moglo doći do manjih čekanja. Uz to, pohvalio je svoj tim i naglasio da se radi o velikom uspjehu za studio od oko 100 članova.

Pucačina iz trećeg lica vrlo brzo nakon izlaska je postala najuspješnija PlayStation igra na Steamu, a u narednim je danima nastavila rušiti rekorde popularnosti. Prema Steamovim tablicama, Helldivers II je sada dosegnuo novi rekord od preko 458,000 istovremenih igrača od kojih 166,562 uništava svemirske bube u trenutku pisanja.