Svi već dobro znaju koliki uspjeh je postigla popularna pucačina Helldivers 2, a sada je Sony i službeno potvrdio da je igra prodana u preko 12 milijuna primjeraka u samo 12 tjedana od izlaska. To ujedno znači i da je Helldivers II igra koja se prodaje brže od bilo koje druge PlayStation igre ikad premašivši rekord koji je do sad držao God of War Ragnarök.

Helldivers II je na PC i PS5 izašao istovremeno, 8. veljače ove godine sa značajkom cross-play koja je svemirsku online co-op pucačinu približila igračima na različitim platformama i zasigurno pridonijela njezinom rekordnom uspjehu. Pored toga, Helldivers II je cjenovno pristupačniji od puno drugih PlayStation igara.

O njegovom odjeku u industriji govore događaji kao što je pojava lažnih Helldivers 2 igara na Steamu, ali i afere kao što je nedavni pokušaj prisiljavanja igrača da kreiraju PSN račune. Helldivers II ima stabilnu bazu obožavatelja kao i veliku medijsku prisutnost, a o snazi njegove zajednice govori i sama činjenica da je Sony odustao od ranije spomenutog pothvata nakon ogromne reakcije fanova.

Sonyju ovo nije prva ekskluziva koju je lansirao na PC, ali zasigurno je jedan od takozvanih “gamechangera” čiji uspjeh bi mogao utjecati na daljnji razvoj njihove poslovne strategije.