Horizon Zero Dawn peta je najprodavanija PlayStation 4 igra, ako je vjerovati informacijama dostupnim na online enciklopediji Wikipedia. Na nastavak čekamo još od izlaska 2017. godine, a sve su veće glasine da razvojni studio Guerrilla Games doista radi na igri Horizon Zero Dawn 2.

Nova potvrda da je doista tako leži u nedavno objavljenim natječajima za posao od strane Guerrila Gamesa, a kao što možete vidjeti na njihovoj službenoj web stranici, traže zainteresirane ljude za popunjavanje četrnaest različitih pozicija.

Ako malo bolje promotrite svaku od navedenih pozicija, primjetit ćete da traže “technical vegetation artista“, odnosno osobu koja će izrađivati in-game vegetaciju i prirodu u, kao što su i sami napisali, Horizonu. Konkretno, u opisu posla stoji da u Guerrilli postoje četiri tima posvećena izradi zapanjujućeg okruženja u Horizonu, a s obzirom da je Horizon Zero Dawn izašao prije skoro tri godine, teško da rade na nekakvom dodatnom sadržaju za tu igru.

Angie Smets, Executive Producer u Guerrilla Gamesu, sredinom prošle godine dala je intervju za portal Venturebeat u kojem je izjavila: “Ne mogu pričati o tome što slijedi, ali očigledno nismo uložili sedam godina na kreiranje ovako velikog i bogatog svijeta i tehnologije ni za što”. Tu je i (nespretna?) izjava od Janine Gavankar, koja je u Frozen Wilds DLC-u dala glas Tatai, a koja je na Star Wars konvenciji pred jednom obožavateljicom izjavila: “Horizon je nevjerojatan, ali čekaj tek da vidiš nastavak!”. Dakle, izvjesno je da ćemo Horizon Zero Dawn 2 zaigrati, samo ostaje pitanje kada i hoće li to biti na konzoli PlayStation 4 ili samo na PlayStationu 5.

Ako se odlučite prijaviti za posao u Guerrilla Gamesu, pratite link na službenu stranicu, a mi vam želimo svu sreću!