Početkom prošloga mjeseca pisali smo kako u srpnju u Early Access stiže Grounded – nova nadolazeća igra izrazito poznatog razvojnog studija Obsidian Entertainment (Star Wars Knights of the Old Republic II, Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity 1 i 2 itd.). Danas, pak, saznajemo kako će igračima na Steamu i Xboxu One ovoga lipnja kratkotrajno biti dostupan i igrivi demo.

Na Steamu demo će biti regularno dostupan svima koji ga koriste te će demou moći pristupiti putem Steam stranice igre Grounded od 9. lipnja do 14. lipnja.

Na Xboxu One stvar je mrvicu kompliciranija, jer ćete se za pristup demou morati registrirati za sudjelovanje u programu Xbox Insider. Radi se o Xboxovom posebnom programu kroz koji igrači imaju priliku sudjelovati u ranim testiranjima Xbox softvera i igara. Nakon registracije, putem Xbox Insider Huba dobit ćete pristup demou također od 9. lipnja do 14. lipnja. Kompletne i detaljne upute kako se registrirati za Xbox Insider i kako od 9. lipnja  pristupiti demou donosi nam i sami studio Obsidian Entertainment u novoj objavi koju možete pronaći na ovome linku.

Što se same igre tiče, Grounded je novi projekt kojim se studio Obsidian (poznat po nizu odličnih oldskul RPG-a) baca u avanturističke survival vode. Igra svojom premisom podsjeća na legendarni serijal filmova Honey, I Shrunk The Kids iliti Draga, smanjio sam djecu. To je kooperativna survival igra u kojoj četvero djece smanjene na mikro razinu moraju obraniti svoje dvorište od kukaca i preživjeti pomoću već poznatih mehanika poput craftanja, skupljanja namirnica i borbe protiv divovskih mrava. Dakako, ukoliko tako želite, kompletnu igru možete igrati i samostalno u singleplayer modu.

Nakon besplatnog demoa koji traje od 9. lipnja do 14. lipnja, Grounded u Early Acces izlazi 28. srpnja i to za PC putem Steam Early Accessa te za Xbox One putem njegova Early Access programa zvanog Xbox Game Preview, a na isti dan stiže i u sklopu pretplate na Xbox Game Pass Ultimate.