Čini se da igru Grand Theft Auto V spomenemo barem jednom godišnje u kontekstu obaranja prodajnih rekorda, pa smo tako krajem 2017. godine pisali da je GTA V najprodavanija igra svih vremena u SAD-u, 2018. godine da je GTA V najprofitabilniji proizvod za zabavu ikad, a lani se taj naslov našao na prvom mjestu liste najskidanijih igara 2019. godine. Ovoga puta, uz Grand Theft Auto V spomenut ćemo i Red Dead Redemption 2 jer su ta dva naslova zajedno prodana u preko 150 milijuna primjeraka!

Navedeno je objavio Take-Two Interactive na svojim službenim web stranicama, a vidljivo je da je Grand Theft Auto V u svojih sedam godina postojanja prodan u preko 120 milijuna primjeraka, od čega je zabilježeno čak 20 milijuna prodajnih primjeraka igre u prošloj godini. GTA V tako je postao najprodavanija igra posljednjeg desetljeća po zaradi zabilježenoj u američkim dolarima.

Zavidne brojke ostvaruje i dvije godine star naslov Red Dead Redemption 2, kojem je dodatan “vjetar u leđa” dala prošlogodišnja PC verzija, a zbog čega je ostvario prodaju od preko 29 milijuna primjeraka. Taj je potez svakako utjecao da Red Dead Redemption 2 postane najprodavanija igra u SAD-u u posljednje četiri godine. U Rockstaru doista imaju razloga za slavlje.

Ako dosad niste, podsjećamo da do 13. veljače možete besplatno preuzeti milijun dolara za GTA Online.