Otprije je poznato da Ubisoft radi na razvoju open-world Star Wars igre. Još 2021. godine potvrđeno je da izdavač u suradnji sa svojim studijom Massive Entertainmentom radi na AAA projektu Star Wars tematike. Sada su, za portal Kotaku, pristigle informacije da bi Ubisoft mogao izbaciti svoju prvu igru smještenu u Star Wars univerzum već početkom iduće godine.

Naime, anonimni izvor upoznat s planovima tvrtke kazao je da je izdavač rekao da će, osim onih očekivanih,još jedna velika igra” također biti objavljena u sljedećih 12 mjeseci. Ta dodatna igra je, prema izvoru, Star Wars open-world projekt inicijalno najavljen 2021. godine pod kodnim imenom Project Helix.

U to je vrijeme kreativni direktor projekta, Julian Gerighty, otkrio je da će igra biti originalna Star Wars avantura drugačija od bilo čega dosad napravljenog. Dva izvora su za Kotaku rekla da razvoj Projekta Helix ne napreduju najbolje, ali da postoje velike interne nade da bi igra mogla biti prvi Ubisoftov blockbuster hit koji nije Assassin’s Creed. Dodaju kako cilj tvrtke da objavi igru unutar tekuće fiskalne godine djeluje preambiciozno te je za očekivati da će igra izići negdje u sljedećoj fiskalnoj godini (koja traje od travnja 2024. do ožujka 2025.).

Glasnogovornik Ubisofta je, u ovom kontekstu, za Kotaku kazao da firma ne “komentira glasine ili nagađanja.

Projekt o kojem se priča, osim kodnog naziva i dalje nema službeno ime, ni datum izlaska, ali bismo o njemu mogli saznati nešto više u lipnju kada će Ubisoft održati Ubisoft Forward event.