Jedan od najvećih svjetskih izdavača, Electronic Arts, otkazao je razvoj nenajavljene igre koja se bazira na popularnim serijalima Apex Legends i Titanfall, prenosi Bloomberg. 

Prema navodima troje osoba s unutrašnjim informacijama, nenajavljeni projekt na čijem razvoju je radio Respawn Entertainment, navodno je otkazan. Osim toga, EA je otkazao mobilnu verziju igre Apex Legends kao i Battlefield koji “nisu ispunili očekivanja igrača” i koji više “ne ispunjavaju uvjete kvalitete”. Također, doznajemo da je za travanj odgođen iščekivani Star Wars Jedi: Survivor, još jedna igra u razvoju Respawan studija. U utorak 31. siječnja, EA je izbacio izvješće o nezadovoljavajućim prihodima firme u tekućem kvartalu, što može biti jedan od razloga za ovakve poteze. 

Na igri je radilo oko 50 ljudi koji će dobiti nove uloge u firmi, a oni za koje mjesta nema dobit će otkupnine, kazali su anonimni insajderi koji nisu ovlašteni razgovarati s novinarima, piše Bloomberg i dodaje kako je glasnogovornik EA-a odbio komentirati situaciju.

Otkazani projekt koji nosi kodni naziv TFL, odnosno Titanfall Legends trebao je biti singleplayer smješten u univerzum Apex Legendsa i Titanfalla. Vodio ga je dizajner Mohammad Alavi sve dok nije napustio tvrtku početkom 2022. Iako igra nije reklamirana, EA je imao nekoliko hintova koji bi upućivali na njezin razvoj, ali izgleda da novi Titanfall/Apex Legends mix nećemo dočekati tako skoro.