Prašina oko najave Diabla: Immortal se ne sliježe i igrači svake sekunde na društvenim mrežama izražavaju svoje nezadovoljstvo.

Očekivanja glede BlizzCona 2018 su za mnoge očito bila previsoka i nadali su se, kao uostalom i svi mi, da će Blizzard službeno najaviti Diablo 4 što se prema pisanju portala Kotaku umalo i dogodilo.

Naime, iz dva izvora bliska developerima, najava mobilnog Diabla je trebala završiti objavom da je pravi nastavak u izradi, ali je povučena u posljednji tren.

Navodno je snimljen i video u kojem suosnivač Blizzarda Allen Adham govori o novom Diablo projektu koji je trebao biti prikazan na BlizzConu, a jedan od izvora tvrdi kako se Diablo 4 drastično mijenjao tijekom protekle četiri godine, te da je doživio najmanje dvije iteracije pod različitim vodstvom.

Upitani za komentar, iz Blizzarda su poslali priopćenje kako ništa nije povučeno, niti su postojali planovi za ikakve druge najave od onih koje su prezentirane uz standardno objašnjenje kako imaju nekolicinu timova koji rade na više nenajavljenih Diablo projekata.

Što su, pak, o samim negativnim kritikama na Diablo: Immortal rekli iz Blizzarda, pisali smo na ovome linku.