Od Microsoftove najave servisa za streamanje videoigara pod nazivom Project xCloud, kao i Googleovog odgovora najavom servisa Project Stream prošlo je nekoliko mjeseci, a sada internetom kruže glasine da i Amazon želi dio kolača te da radi na vlastitome servisu za streamanje igara.

Vijesti o tome danas stižu sa više različitih izvora koji tvrde jednu te istu stvar, stoga se čini da ovo potencijalno i nije glasina, ali zasada sami Amazon još ništa nije potvrdio ili porekao.

Kako prenosi portal The Information, Amazon je već počeo pregovore s brojnim izdavačima o distribuciji njihovih igara kroz Amazonovu uslugu, a prema procjenama, vjeruje se da bi ta usluga streamanja mogla izaći na tržište najranije iduće godine, ako ne i nešto kasnije.

Iako sami Amazon ništa od navedenoga nije potvrdio, The Information, kao i portal imena Deadline navode da im je sporne informacije prenijela zasad neimenovana osoba koja je upućena u Amazonov projekt za streamanje.

Mnogi smatraju da će ovakvi streaming servisi (poput Microsoftovoga Project xClouda i Googleovog Project Streama, a ovdje treba spomenuti i šuškanja da će iduća konzola Xbox biti streaming konzola) imati značajan utjecaj na budućnost gaming industrije.

Naime, radi se o jednostavnoj činjenici da bi se gaming tržište znatno proširilo i promijenilo, jer igrači više ne bi morali svakih nekoliko godina kupovati skupocjene konzole ili pak trošiti velike količine novca na najjača računala kako bi pokretali najnovije igre.

Razlog tome, navodi Deadline, je što bi streaming servisi poput Microsoftovog, Googleovog i Amazonovog omogućili da igre, umjesto direktno sa svojih računala i konzola, pokrećemo na moćnim računalima smještenim u podatkovnim centrima. To bi, zauzvrat, igračima omogućilo da putem streaming servisa iz udobnosti svojih domova vrte čak i one najjače igre na puno slabijim mašinama ili pak pametnim mobitelima i tabletima.

Čini se da se budućnost gaminga krije u streamingu, a ta budućnost nam je sve bliže i bliže. Kako će Amazon odgovoriti na glasine i kada će službeno potvrditi svoj streaming servis, ostaje vidjeti.