Posljednjih je dana većina vodećih gaming portala prenijela glasinu o dolasku prvog DLC-a za Rockstarovu hit igru Red Dead Redemption 2.
Podsjećamo, post je na Redditu objavio korisnik pod imenom throwaway11113454 koji je tvrdio kako ima prijatelja zaposlenog na razvoju DLC-a. Nadogradnja nam je u igru trebala donijeti vanzemaljce, a korisnik je najavio i remake originalne igre Red Dead Redemption iz 2010. godine.

Glasina je nažalost izmišljena, što je potvrdio upravo throwaway11113454, novim postom na Redditu.
“Ne postoji DLC za Red Dead Redemption 2 niti remake prve igre, barem koliko ja znam. Ovo je bio eksperiment koji sam oduvijek želio provesti, s obzirom na širenje glasina u kulturi video igara”, navodi korisnik u novom postu. Eksperiment je započeo jer je primjetio da za Red Dead Online mod rijetko dolaze nove vijesti zbog čega se, kao fan, osjeća zapostavljenim.

Na kraju svog podužeg posta, spomenuo je i masovne medije koji su proširili glasinu, a koju je navodno pročitalo preko 70 000 ljudi, iako je vjerojatno riječ o puno većem broju. Prvotni post je u međuvremenu obrisao jer mu je žao svih fanova igre koji su zbog njegovih glasina ostali razočarani.

Nažalost, službenih informacija o dolasku DLC-a za Red Dead Redemption 2 i dalje nema, ali možda nas barem malo razveseli novi sadržaj koji danas dolazi u GTA Online.