Posljednja dva mjeseca internetom kruže glasine o tome kako poznati japanski studio FromSoftware, tvorci Dark Soulsa, Bloodbornea i Sekira, rade na novoj ambicioznoj open-world igri u suradnji s poznatim piscem Georgeom R.R. Martinom – tvorcem serijala knjiga “Pjesma Leda i Vatre”, poznatijima širokim masama kroz HBO-ovu seriju Game of Thrones koja je upravo doživjela svoje finale nakon punih osam godina prikazivanja. Sada se čini da bi te glasine mogle biti istinite, s obzirom da je sami George R.R. Martin putem svog bloga obznanio da je radio kao “konzultant na igri iz Japana”.

Iako ovaj poznati i popularni pisac nije istaknuo da se radi o studiju FromSoftware, mnogi pretpostavljaju da se radi upravo o njima, pogotovo s obzirom na glasine koje postoje već neko vrijeme i koje su se sada još dodatno zakuhale. Naime, vijesti o njihovoj suradnji sada su oživjele na više različitih portala, pa tako na portalu Gematsu navode kako im je osoba bliska radu studija FromSoftware potvrdila da studio radi na igri kodnoga imena GR, koja predstavlja suradnju Hidetake Miyazakija i Georgea R.R. Martina. Igra je navodno u izradi već tri godine, izdavaštvo potpisuje Bandai Namco koji je već prethodno izdavao igre studija FromSoftware, a veliko otkrivanje igre navodno nas očekuje ove godine na sajmu E3 2019.

Ako je suditi po neslužbenim opisima igre, Great Rune bi mogla biti interesantna mješavina God of Wara, Game of Thronesa i Dark Soulsa

Glasinama se pridružio i jedan od članova na stranici 4Chan, koji je uz sve gore navedeno imao za ponuditi još više detalja o igri. Ako je vjerovati glasinama, kodno ime GR skraćenica je punog imena igre – Great Rune, a sama igra bit će spiritualni nasljednik Dark Soulsa – mračni srednjovjekovni fantasy akcijski RPG, ali s nordijskom tematikom i poznatim čudovištima koja se vežu uz to područje, kao što su, primjerice, u PlayStation ekskluzivi God of War (Draugr, ledeni divovi i sl.).

Osim početnih detalja o settingu igre, član 4Chana podijelio je i brojne tehničke detalje, pa se tako spominje da igru rade u Unreal Engineu 4 te da će, u maniri Soulsa i Bloodbornea, podržavati multiplayer, invazije i kooperativno igranje. Također, navodno ćemo na početku igre moći birati između tri različite klase likova, a radnja se odvija u kraljevstvu koje je zadesio stogodišnji rat te ćemo tijekom igre putovati između različitih kraljevstava i skupljati sposobnosti ubijanjem njihovih vođa, a jedna od interesantnih mehanika bit će i mogućnost jahanja konja.

Jesu li sve ove glasine zaista istinite i radi li se upravo o igri na kojoj George R.R. Martin radi sa studijom FromSoftware ostaje vidjeti, a ako je suditi po glasinama, do službenog otkrivanja ovoga projekta dijeli nas još samo dva i pol tjedna, kada bismo 9. lipnja u 22h po našem vremenu u sklopu Microsoftove press konferencije na sajmu E3 2019 trebali dobiti više informacija i prvi trailer.