Krenuo je GDC 2019 – novo ovogodišnje izdanje jednog od najbitnijih događaja u industriji videoigara, a u sklopu Unity Keynote prezentacije (o kojoj sve detalje i rekapitulaciju možete pročitati ovdje) imali smo priliku vidjeti i potpuno novi teaser trailer za System Shock 3.

Posljednji puta kad smo vidjeli svjež materijal o igri System Shock 3, bilo je to prije četiri godine, točnije 2015., a iako ovaj novi teaser traje samo 35 sekundi, sasvim je dovoljan da nam ponovno zagolica maštu te da se obradujemo činjenici da se i dalje radi na novom nastavku ovog kultnog klasika.

S druge strane, o System Shocku posljedni puta smo pisali relativno nedavno – prošloga mjeseca kad se saznalo kako je izdavačka kuća Starbreeze zbog velikih financijskih problema “vratila” prava na izdavanje igre originalnom studiju OtherSide Entertainment – točno dvije godine nakon što je od njih kupila prava na igru u veljači 2017. godine (o čemu smo pisali ovdje).

Kako god bilo, jedno je sigurno: na System Shocku 3 sada se očigledno radi punom parom, a vjeru u igru daje nam i činjenica da na njoj ponovno radi Warren Spector – direktor OtherSide Entertainmenta i veteran industrije videoigara, koji je zaslužan za originalni System Shock i njegov nastavak System Shock 2 (ali i za igre kao što su Thief: The Dark Project te originalni Deus Ex).

Novi teaser trailer za System Shock 3 prikazan na GDC-u 2019 u sklopu Unity Keynotea pogledajte u nastavku: