Razvojni studio Romero Games kojega su osnovali legendarni bračni dvojac Brenda Romero (serijal Jagged Alliance, Dungeons & Dragons) i John Romero (tvorac FPS žanra i igara kao što su Doom, Wolfenstein, Quake i druge) svoju je novu igru Empire of Sin najavio prošle godine na sajmu E3 2019, a iako je igra trebala izaći u periodu između proljeća i ljeta ove godine (drugi kvartal 2020.), danas stiže vijest da je odgođena na jesen.

Vijest o odgodi dolazi putem službenog twitter profila igre. U samoj objavi autorica igre Brenda Romero, u stilu vjernom gangsterskoj tematici i ranom 20. st., ističe da ne želi požurivati razvojni proces te da je odluku o odgodi donijela kako bi igra bila što kvalitetnija. Dodala je i da smatra kako je kvaliteta važnija od brzine isporuke te je fanovima zahvalila na dosadašnjoj podršci.

Ukoliko još niste čuli za Empire of Sin, radi se o gangsterskoj strateškoj igri iz izometrijske perspektive smještenoj u dvadesete godine prošloga stoljeća u američki grad Chicago u vrijeme prohibicije. Rad na igri predvodi Brenda Romero te je ovo njezin projekt iz strasti na kojemu, uz sve ostale projekte, usputno radi već više od deset godina.

Prema svemu što smo dosad vidjeli, bit će to savršena igra za sve ljubitelje gangsterske tematike i ranog dvadesetog stoljeća u Americi, kao i za ljubitelje strateških igara na poteze kao što je, primjerice, XCOM, ali s puno realnijom tematikom stvarne američke povijesti. Igra bi tako, po novome, trebala stići ove jeseni, kada dolazi na PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i Mac.