THQ Nordic nam ima pune ruke posla! Osim što vjerojatno moraju ljudima objašnjavati svako malo da su austrijski studio a da je Nordic samo epitet, rade na razvoju Darksidersa III, The Guild i izdavaju Biomutant.

Povodom gamescoma koji se trenutno odvija u lijepoj nam Njemačkoj, objavili su novi trailer, kao i demo koji sretnici na gamescomu mogu odigrati. Na igri radi studio po imenu Experiment 101, dok THQ Nordic ima ulogu izdavača.

Najavljen prošle godine, Biomutant nam nudi priliku da uskočimo u krzno našeg junaka, a ime igre dolazi kao referenca na mutacije, prostetiku i oružja koja ćemo moći mijenjati i njime modificirati izgled i same vještine glavnog lika. Igrači će tako, između ostalog, moći puštati kandže, krila ili dodavati robotske noge i slično. Svaka modifikacija će drastično mijenjati način na koji se glavni lik kreće i bori.

Osim toga, igra će imati i zanimljiv crafting sistem, koji obećava snažni fokus na eksperimentiranju s raznoraznim dijelovima u svrhu modifikacije ili stvaranja novih oružja. Igra će nas također baciti u otvoreni svijet kojeg ćemo moći slobodno istraživati. Priča igre je fokusirana oko kuge koja je zarazila Drvo života, koje krvari SMRT iz svog korijenja. Cilj igre će biti rješavanje problema
kuge kao i ujedinjavanje svih plemena.

Igra bi, po svim informacijama, trebala izaći ove godine za PC, PS4, Xbox One. Kao što smo napomenuli, možete ju odigrati ovaj tjedan na gamescomu, ili sljedeći vikend na sajmu PAX West, ako recimo imate želju skoknuti do Seattlea. Kratki trailer možete pogledati u nastavku.