Kraljevi Europe u prva su tri meča League of Legends European Championshipa ostvarili tek jednu pobjedu. Sezonu su najbolje otvorili Fnatic i Rogue, zasad jedine neporažene ekipe.

U petak 12. lipnja počela je ljetna sezona League of Legends European Championshipa, najjače europske lige u tom esportu i jedne od najjačih na svijetu. Iako se produkcija natjecanja vrši iz Riotovog studia u Berlinu, zbog sigurnosnih razloga i mjera vlade, igrači i dalje igraju iz timskih kuća.

G2 Esports nespreman počeo sezonu

Aktualni prvaci G2 Esports, koje predvodi Hrvat Luka “Prekz” Perković, na samom su otvaranju upisali dva poraza protiv ekipa Vitality i Origen, dok su u svom prvu meču bez problema svladali MAD Lions

Razlog loše forme na otvaranju sezone je nedostatak pripreme pred početak natjecanja, kako su potvrdili Slovenac Mihael “Mikyx” Mehle te trener Fabian “GrabbZ” Lohmann. Naime, Perkz je zbog smrtnog slučaja u obitelji samo nekoliko dana prije prvog meča putovao za Zagreb te se potom vraćao u Berlin, što je vjerojatno razlog nedostatka vježbe. Iz G2 Esportsa poručuju kako će se već idući tjedan vratiti u punoj snazi. 

Fnatic i Rogue neporaženi

Sezonu su najbolje otvorili Fnatic i Rogue, ali treba priznati i kako su obje ekipe imale nešto lakši raspored. Martin “Rekkles” Larsson je ponovo dokazao da je glavna zvijezda i okosnica Fnatica. Odigrao je sjajna tri meča, a u onom protiv Misfits Gaminga svojoj ekipi samostalno donio pobjedu krađom Baron Nashora.

Možda i najveće iznenađenje na početku nove sezone je Rogue, ekipa koja je prošle sezone završila na petom mjestu pokazala je vrhunsku formu i odličnu igru, ali pravi izazovi poput Fnatica i G2 Esportsa ih tek očekuju. 

Schalke 04 i Excel Esports nisu upisali nijednu pobjedu u prva tri meča. Obje ekipe su imale dosta problema u igri i čini se kako će pravu natjecateljsku formu tek morati pronaći. Ljestvicu i snimke svih mečeva možete pronaći na službenim stranicama natjecanja.