Forza Motorsport 7, igra u trkaćem serijalu iza kojeg stoji Turn 10 Studios, izašla je početkom listopada prošle godine. Ovaj serijal je dosta cijenjen kod igrača, no nažalost nije uspio izbjeći mikrotransakcijsko ludilo koje je u posljednjih nekoliko godina zahvatilo igraću industriju. Ipak, kako su se prošle godine igrači zbog njihove implementacije u Star Wars Battlefront 2 počeli buniti, izgleda da ne mora samo EA paziti što radi.

U obavijesti koja je osvanula na službenim stranicama stoji kako će ove zime u potpunosti ukloniti Prize Crates iz igre, a ovog puta neće implementirati ni Paid Tokens, valutu koja je bila prisutna u prijašnjim nastavcima. “Zbog kompleksnosti sustava uklanjanje kutija iz igre, a da ne izbacimo Driver Gear, Mods i Badges, procjenjujemo kako će nam za završavanje procesa trebati  do zime. S ovim mjesecom krenuli smo s ostvarivanjem tog cilja tako da smo otključali 100 ekskluzivnih vozila i kompletno maknuli automobile iz kutija unutar igre. Ono što se trenutno nalazi u njima ne nudi kompetitivnu prednost i samo nudi kozmetičke dodatke koji će ostati u kutijama dok ih ne uklonimo u potpunosti”, napisao je član tima Alan Hartman.

Iako za ove kutije igrači nisu morali izdvajati novce, svejedno nisu bili zadovoljni što se sadržaj nalazi zaključan na taj način. Dobra je vijest da ni nadolazeća Forza Horizon 4 neće imati nikakve dodatke u tom obliku, pa su povratne informacije igrača ovog puta uvažene. Sve vezano uz Forzu Motorsport 7 možete pronaći ovdje, dok će Forza Horizon 4 biti dostupna za PC i Xbox One od  2. listopada.