O Fortnite popularnosti nitko više ne spori. Globalna dominacija nastavlja i te uvodi nove promjene u svoj PvE (Player vs. Environment) Save The World način igranja. Loot box sustav igre koji je Fortnite zajednici poznatiji pod V-Buck Llama, uvodi konkretne preinake koje će imati pozitivan odjek među igračima. V-Buck Llama se od zove X-Ray Llama.

Fortnite - c

Ovo znači da za cijenu od 50 V-Bucksa, koliko je koštala V-Buck Llama, sada možete imati tzv.  X-Ray Llamu. U prijevodu, svakoj Llami, koja je prisutna u V-Buck trgovini, moći ćete vidjeti sadržaj prije nego je zapravo kupite. “Pametno” trošenje vaših teško zarađenih virtualnih para, netko bi rekao. Ako vam se ne sviđa trenutni sadržaj ponuđenih Llama u trgovini, jednostavno pričekajte sljedeću ponudu nakon 24 sata. Pravila korištenja detaljno proučite na službenim stranicama.

Koji su stvarni razlozi navedene promjene, ostaje nam na razmatranje. Pretpostavka glasi da je zapravo ovo preventivni potez protiv zakonske mjere koju postepeno uvode države diljem svijeta, a tiče se odnošenja prema loot box sustavima kao sustavima za klađenje a u svrhu preventive ovisnosti o klađenju te ostalih vezanih pojmova. Ili je pak u pitanju odluka bazirana na feedbacku zajednice?

Kako god da jest, good job Epic! Cijenimo. 😉