O golemome uspjehu studija Epic Games i njihove igre Fortnite zaista znaju svi u industriji video igara i šire, ali vijesti o tome ne prestaju dolaziti. Tako je danas stigla informacija da je Fortnite u 2018. godini i to samo na mobilnom operativnom sustavu iOS zaradio gotovo pola milijarde dolara, odnosno 455 milijuna dolara.

Procjene i informacije o ovako velikoj zaradi Fortnitea dolaze s poznate stranice Sensor Tower, koja se bavi uvidom u globalnu ekonomiju mobilnih aplikacija. Prema spomenutome izvoru, Fortnite je još prilikom izlaska na iOS mobilne uređaje u ožujku 2018. zaradio 10 milijuna dolara, a samo prošloga mjeseca u prosincu zarada je bila gotovo 69 milijuna dolara.

Prema Sensor Toweru, prosinac je definitivno ujedno donio i najveću zaradu otkad je Fornite dostupan na mobilnim iOS uređajima, dok je najbliže tome uspjehu bio srpanj s procijenjenih 59.3 milijuna dolara.

Usporedba zarade Fortnitea i PUBG Mobilea na mobilnim iOS uređajima u 2018. godini. Grafikon preuzet s portala Sensor Tower.

Kako kažu iz Sensor Towera, ove brojke znače da su igrači na Appleovom App Storeu na Fortnite u prosjeku trošili oko 1.6 milijuna dolara dnevno od izlaska igre na iOS 18. ožujka pa do kraja godine – 31. prosinca, a posebno je zanimljiv gore priloženi grafikon koji prikazuje razliku u zaradi između Fortnitea i njegovog suparnika PUBG Mobile, također na iOS mobilnim uređajima.

Usporedbe radi, PUBG Mobile na iOS uređajima tijekom čitave 2018. godine zaradio je oko 100 milijuna dolara, a u usporedbi s Fortniteovih 69 milijuna dolara u prosincu, PUBG Mobile zaradio je “samo” 20 milijuna dolara u istome mjesecu.

Iako nas sve zanima i kolika je sveukupna zarada kad se uračuna i Android, podaci o tome zasada nisu dostupni, s obzirom da se Fortnite na Androidu ne distribuira putem poznate platforme Google Play, već preko zasebnog Epicovog installera i preko njihove stranice, no svakako će biti zanimljivo vidjeti i ukupne brojke, jednom kad ih Epic objavi.

Ukoliko vas zanima još više statističkih podataka i informacija o prodaji Fortnitea na mobilnim iOS uređajima, u cijelosti pročitajte izvještaj Sensor Towera putem ovoga linka.