Final Fantasy  XV dobio je odlične ocjene po svom izlasku 29. studenog prošle godine, a vrlo brzo nakon što je igra ugledala svjetlo dana saznali smo i da je novi nastavak popularne franšize prodan u 5 milijuna primjeraka. Brojka od 5 milijuna prodanih primjeraka odnosi se na fizičke i digitalne kopije igara koje su bile dostupne na sam dan izlaska.

U razgovoru za DualShockers Square Enixov Hajime Tabata,, kazao je kako su troškove razvoja igre pokrili odmah po izlasku. U siječnju je prodaja igre skočila na 6 milijuna prodanih primjeraka, što zasigurno ukazuje na činjenicu da je Final Fantasy XV postao i komercijalni uspjeh.

Najfantastičniji Final Fantasy, kako ga od milja zovemo u Rebootov redakciji, još uvijek očekuje podosta sadržaja i nakon izlaska bilo u vidu sezonske propusnice ili besplatnog sadržaja. Hajime Tabata je također kazao kako 70% ljudi koji su radili na igri još uvijek razvija novi sadržaj.

Final Fantasy XV u 39. broju Reboota dobio je ocjenu 9/10 uz završni komentar kako “Final Fantasy XV je igra koja će se dojmiti svakoga poznavatelja i ljubitelja serijala, kao i onoga koji se pvi put našao u FF svijetu. Nas još uvijek zabavlja puno stvari, i dalje se čudimo odličnom izgledu, brojnim easter eggovima i dragim asocijacijama na serijal, uvrnutim sitnicama do kojih se teško dolazi i hrpetini stvari zbog kojih smo još davno zavoljeli serijal”.