Ovoga tjedna Epic Games u svoju kolekciju besplatnih igara, kojom slave obilježavanje 12 mjeseci od izlaska svog online dućana Epic Games Storea, dodaje igru razvojnog studija Polytron Corporation. Riječ je o naslovu pod imenom Fez, koji je prvo izašao za Xbox 360 konzolu, 13. travnja 2012. godine, nakon čega je dobio i svoju PC, PlayStation 4, PlayStation 3 i PlayStation Vita verziju, a od prije 2 godine dostupan je za preuzimanje i za iOS mobilne uređaje.

U ovom 2D indie puzzle platformeru preuzimamo lik Gomeza koji živi mirnim životom, sve dok ne zaprimi crveni fes (vrsta kape koja potječe iz Turske, a najčešće je crvene boje op.a.) i ne posvjedoči trganju vremena i prostora koje otkrije treću dimenziju. Igraču nakon toga na raspolaganju stoji okretanje kamere i prikaz svijeta u 2D-u ili 3D-u, ovisno o tome što mu je potrebnije za daljnji napredak. Dakle, nemojte se bojati pomicati kameru kako bi bolje posložili vidljivi svijet, jer će vam se prikazati skriveni prolazi i mnoštvo drugih tajni.

Imajući to na umu, igra krije između 6 do 10 sati zabave, a trenutno ne postoji rok do kojeg je dostupna za preuzimanje. Međutim, svaki je naslov do sada bio dostupan samo tjedan dana, pa… imajte to na umu! Iduće igre koje nam dolaze su platformer Celeste, razvojnog studija Matt Makes Games i puzzle platformer Inside, iza kojeg stoji studio Playdead.