Bethesda je prvi put najavila Fallout Shelter kao free to play mobilnu igru na sajmu E3 u lipnju 2015. godine i isti dan ju omogućila dostupnom za skidanje na Appleovom App Storeu. Nedugo nakon toga, u kolovozu iste godine, korisnici Android uređaja širom svijeta mogli su već igru skinuti sa Google Play platforme. Igra je također postala dostupna i korisnicima PC-ja kroz platformu Bethesda.net u srpnju 2016., da bi konačno u veljači 2017. godine dobila potpunu podršku za Xbox One i Windows 10 kroz UWP (Univerzalna Windows Platforma).

Playstation 4 trenutno ostaje jedina platforma koja je zakinuta i nema podršku za igru. Mnogi fanovi stoga su se obratili Bethesdi u nadi da će i PS4 dobiti svoju verziju. Pete Hines, Bethesdin potpredsjednik za PR i marketing na Twitteru je stoga objasnio kako Bethesda nije napravila zasebnu verziju za Xbox One, već za Univerzalnu Windows Platformu, koja podržava PC-je sa Windows 10 sučeljem i Xbox One, kao i niz drugih uređaja.

Hoće li Playstation 4 ikako dobiti svoju verziju Fallout Sheltera, ostaje vidjeti, s obzirom da bi Bethesda tada morala zapravo napraviti potpuno novu verziju igre.