Nintendo je sinoć održao novo izdanje svoje prezentacije Nintendo Direct na kojoj su najavili dolazak brojnih novih igara, nastavaka i dodatnog sadržaja za svoju konzolu Nintendo Switch. Evo kratkog pregleda!

Mario Golf: Super Rush

Najnovija sportska igra s Mariom, nakon odlaska na teniske terene u 2018. godini je Mario Golf Super Rush, a na golf terene krenut ćemo 25. lipnja ove godine i to kroz bogate Story i Speed Golf modove. U igri će se naći neki od najpoznatijih likova franšize poput Luigija, Princess Peach, Bowsera, Yoshija, Toada i mnogih drugih, a Mario Golf Super Rush moći ćemo zaigrati i uz pomoć motion senzora Joy Cona. Kako to izgleda, najbolje je da provjerite u video traileru!

Animal Crossing: New Horizons X Super Mario 

Animal Crossing također slavi 35. godina slavnog serijala Super Mario Bros. te će zbog toga idućeg tjedna u igru stići besplatno ažuriranje koje će donijeti Mario, Luigi, Peach i Wario kostime, uz hrpu drugih in-game stvari koje će Maria i društvo približiti igračima te simulacije života.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

I dok na službenu najavu i potvrdu nastavka Breath of the Wilda još čekamo, o čemu je jučer progovorio i direktor igre Eiji Aounuma te ponudio ispriku u ime studija, ali i najavio da ćemo više informacija dobiti do kraja ove godine, doznali smo da će The Legend of Zelda: Skyward Sword HD svoju transformaciju s Nintendo Wii-ja na Nintendo Switch doživjeti 16. srpnja ove godine. Skyward Sword HD bit će posebno prilagođen za handheld igranje, a sve fanove serijala oduševit će i specijalni Joy-Con kontroleri.

Splatoon 3

Treći nastavak popularne pucačine koja je svoju priču započela na konzoli Wii U u 2013. godini, na Switchu ćemo zaigrati iduće godine. S novom igrom dobit ćemo nova cool oružja i kozmetičke iteme te novu mapu, dok bi sama srž igre trebala ostati ista – napucavanje tintom između dva tima od po četiri igrača unutar borbene arene.

Fall Guys

Prošloljetni hit Fall Guys možda više nije prisutan na listama trenutno najigranijih igara, ali sigurni smo da će se o ekipi iz Mediatonica pričati i ovoga ljeta. Ako nigdje drugdje, onda zasigurno među vlasnicima Nintendo Switcha jer će ovoga ljeta igra dobiti svoj port i na tu konzolu. 

Ninja Gaiden Master Collection

Veliki povratak doživjet će i poznati akcijski / hack and slash serijal Ninja Gaiden, čije ćemo tri igre Ninja Gaiden Sigma, Sigma 2 i Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge, zajedno sa svim izdanim DLC-ovima, kostimima i modovima zaigrati u sklopu Ninja Gaiden Master Collectiona koji će 10. lipnja stići na konzolu Nintendo Switch (ali i na PC, PS4, Xbox One)

Uz sve gore pobrojane najave, doznali smo i da će Hyrule Warriors: Age of Calamity dobiti Expansion Pass, Super Smash Bros. Ultimate dobiva dva nova lika iz serijala Xenoblade Chronicles 2, iduće godine stiže nam indirektni nastavak Octopath Travelera pod imenom Project Triangle Strategy, a Miitopia s Nintendo 3DS-a ovoga svibnja doživjet će svoje izdanje za Nintendo Switch. Sve ostale najave igara, ekspanzija i dodatnog sadržaja pogledajte direktno na videu prezentacije.