Nastavno na veliki web feature koji smo objavili ususret izlasku očekivanog novog trkaćeg nastavka Gran Turismo 7 za PlayStation 4 i PlayStation 5, objavili smo i dodatne važne vijesti vezane uz serijal GT, kao što su konkretnije informacije za Gran Turismo Sophy – revolucionarna nova AI tehnologija u trkaćim igrama, ali i činjenica da smo na testiranje dobili Fanatec GT DD Pro, službeni volan za Gran Turismo.

U trenutku pisanja ovoga teksta upravo smo u procesu igranja novog nastavka Gran Turismo 7 čiju ćete recenziju moći čitati u idućem broju časopisa Reboot, a dotad evo i nekoliko informacija o igrinom novom checkpoint modu Music Rally. Gledajući mnogobrojne reakcije popularnih i manje popularnih streamera, kao i čitajući komentare po zajednicama nakon najnovijeg State of Playa i prezentacije za Gran Turismo 7 s početka veljače, bilo se teško othrvati dojmu kako su današnji trendovi nekako usput pogubili smisao za zabavu.

ZAMISLI ŽIVOT U RITMU MUZIKE ZA PLES Cilj utrke je ne ostati bez “ritma” koji nestaje ovisno o brzini pojedine pjesme, a utrka je gotova kada završi pjesma. Rezultat na kraju ovisi u udaljenosti prijeđenoj za trajanja pojedine pjesme.

Jer kako drugačije objasniti svu negativnost koju je dobila najava split-screen 2-player moda igre za dva igrača na podijeljenom ekranu, odnosno najava tzv. Music Rally moda? Nama se čini da su danas mnogi zaboravili kako prije pojave LAN-ova i onlinea nije bilo drugog načina za uživanje u igri dva igrača, a nas neke od najljepših uspomena na rano doba Gran Turisma direktno vežu upravo za 2-player split screen mod. Zapravo, još uvijek imamo cijeli jedan memory-card pun replaya legendarnih utrka iz prvog Gran Turisma i jako smo sretni što će i GT7 donijeti taj mod za opuštenu prijateljsku zabavu.

Također, mnogima je posebno teško pala najava moda Music Rally, koji je u svojoj osnovi klasičan “checkpoint” mod, uz dodatak potrebe dostizanja segmenata pojedine pjesme iz velike zbirke glazbe koju Gran Turismo 7 donosi te uživanja u vožnji i glazbi. Sve je nekako postalo preozbiljno, a mi smo i dalje ljubitelji takvih opuštenih stvari i modova koje su mnoge druge igre u žanru u međuvremenu izgubile. A možda je došlo vrijeme da i mi napravimo reaction video na reaction video? Ili ipak ne, idemo radije odvesti Music Rally utrku za početak igre.